Skocz do zawartości

[rower] Dirt

SewerynGluza

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Ale taki to dokładnie taki sam jak ten pierwszy ... tylko inny. Skoro tamten sie nadawał to ten też będzie. Znaczy taki :D

Jak masz konkretny rower na myśli piszesz ten a nie taki bo taki oznacza podobny, w tym stylu ale nie ten konkretnie ...

Napisano

A jaka to jest jazda Dirtowa? Bo nie bardzo ogarniam o co biega.
A pomożecie mi znaleźć rower do jeżdzenia po lesie (skakania itd.). Cena maks. to 550zł.

Napisano

Zastanów się najpierw gdzie chcesz jeździć, do czego Ci ten rower potrzebny, co od niego wymagasz. Jeżeli chcesz dużo jeździć po lesie to dirtówka odpada.

Napisano

To jaki rower na dużą ilość jazdy po lesie do 550 zł ?

No chce jeździć po lesie i mieście. Potrzebny do jazdy i skoków. Wymagam od niego żeby nie połamał się za 1 skokiem. Po leśie jeździć nawet często.

Napisano

1. Dual a dirt to podobne dyscypliny;
2. Wejdź na youtube i pooglądaj filmiki, wtedy dowiesz się co to dirt;
3. Jak chcesz rower do normalnej jazdy i do skoków to tu przydałby się jakiś enduro/freeride.
4. Odpuść sobie kupno roweru do skoków, nie obraź się ale patrząc po twoich postach i przygotowaniu zrezygnujesz po kilku pierwszych jazdach (albo pierwszej)

5. Za tą cenę to kupisz co najwyżej przeciętny amortyzator; taki rower rozleci się po kilku skokach (albo po pierwszym)

• Mod Team
Napisano

normalnej jazdy i do skoków to tu przydałby się jakiś enduro/freeride.

i za 500 zł to kupisz komplet kół jak trafisz na okazje :P

W tych pieniądzach to nie wiem jakiś hexagon wchodzi w grę, nadaje sie do jazdy po mieście, lesie do skoków ... już nie bardzo. Rama to może by i wytrzymała ale widelec raczej nie.

Napisano

O to samo pytałeś w tym temacie:

http://www.forumrowerowe.org/topic/158625-rowerszosowy-miasto/

Ja zaczynałem skakać z hopki (2 pustaki + deska) na rowerze z błotnikami i bagażnikiem i też dało rade tyle, że miałem wtedy z połowe tej wagi co teraz, więc skakać można na wszystkim:) Kup sobie któryś z tych rowerów i zobacz czy będziesz się jarał takim czymś. Na początek myśle, że takie rowery wystarczą bo nie oszukujmy sie na początku nie będą to jakieś wielkie skoki. Nie zapomnij tylko o kasku:P

• Mod Team
Napisano

Jak lądowanie jest dobre można nawet na rowerze z wosku skakać ... ale jak źle wylądujesz połamiesz rower i siebie przy okazji.

Napisano

Skakać to ja skacze od malego i wiem jak lądować. A na sam początek który z rowerów polecacie najbardziej (Z tych wymienionych powyżej. Chce aby miały przerzutki, bo na takim tez da sie skakać a na hopki musze jechać pod góre i to dość dużą)

Napisano

Skoro skaczesz od małego to nie jest już rower "na początek". A poza tym wiedzieć jak lądować to może wiesz, ale czy wyjdzie tak jak chcesz to już pewności mieć nie możesz. Ja bym chyba wybrał tego z allegro.

Napisano

Skakać to ja skacze od malego i wiem jak lądować. A na sam początek który z rowerów polecacie najbardziej (Z tych wymienionych powyżej. Chce aby miały przerzutki, bo na takim tez da sie skakać a na hopki musze jechać pod góre i to dość dużą)

Każdy z nas pewnie skakał - ale nie na rowerze. Co do przerzutek to rozwalisz je przy pierwszym upadku. Poza tym co one ci dadzą, skoro i tak siodełko jest bardzo nisko? Chyba że będziesz zmieniał jego położenie na dojazd a potem na te hopki, ale i tak po jakimś czasie po zmienianiu siodełka dostaniesz cholery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...