almaster Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Witam. Wypadła mi z jednej strony blaszka, ta z tyłu hamulca. Dokładnie ta: https://www.google.pl/search?q=blaszka+juicy+7&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7TFRU5SPFIzb7AavmoCwCw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1680&bih=920#facrc=_&imgrc=ji9DMJmGacI8WM%253A%3BJRzwDJiKfggykM%3Bhttp%253A%252F%252Frowerowy.interbikes.eu%252Ffile%252F12972%252Favid-blaszka-mocujaca-klocki-bb7-juicy-3-5-7-11.5015.009.000_min.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Frowerowy.com%252Fsklep%252Fnarzedzia_serwis%252Fserwis_hamulcow%252Favid%252Fprod%252Fpad_retainer%3B166%3B200 Jak ją założyć z powrotem? W ogóle jest potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Ta blaszka zabezpiecza klocki przed wypadnięciem z zacisku ... tak jest potrzebna. Jak założyć ... patrzysz na drugi hamulec ( jak masz taki sam ) albo na następne zdjęcie z linku który dałeś ... mi to wygląda ze ją się tam wciska. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Tą blaszkę sie wkłada tak iż rozpoławia się zacisk i się ja wkłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Tak jak mówi puklus , musisz rozkręcić zacisk tak abyś miał go w dwóch połówkach i wtedy to możesz włożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Hmm ... jeżeli do założenia trzeba rozebrać zacisk ... To w takim razie pozostaje odpowiedź na pytanie jak ta blaszka "wypadła" ? Zacisk jest cały ? Blaszka cała ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Żeby jej nie wyginać i nie deformować trzeba rozebrać zacisk. Można ją tam wsadzić inaczej ale nie gwarantuje to poprawności operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Próbowałem rozebrać, jednak pozostaje jedna śrubka, połączona z manetką...w środku jest płyn, nie wyleje się jak odkręcę tą śrubkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 jezeli rozkręcisz zacisk to i tak wyleje się płyn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Niewątpliwie, ale pewnie dało by sie to złożyć tak by sie nie zapowietrzyły ... chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Kupię nową blaszkę i jak będę odpowietrzał w tym roku, dam to wszystko do serwisu. Dzięki! Ps.: Co dzień muszę regulować położenie klocków, żeby nie blokowały koła. Praktycznie co dwie jazdy i koło na nowo blokowane przez hamulec. Na starych klockach działo się to samo, te wymieniłem w tamtym roku. Tarcza ociera o klocki. I to najczęściej nierównomiernie, jakby krzywa była, a wydaje mi się że nie jest. Zapowietrzony hamulec, czy co jest grane? Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez almaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Jak już będziesz odpowietrzał to zwyczajnie wypuść płyn rozkręci i wsadź blaszkę i daj do zalania, bo skasują za wymianę 50 zł a tak czy inaczej oni będą musieli płyn spuścić i tak jak mają rozkręcać zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi