mbiker19 Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Chcialem sie dowiedziec co jaki czas wymieniac tarcze hamulcowe,jeździlem juz na nich ok.7tys KM. Oraz czy znacie jakies powiedzmy domowe sposoby lub skladniki zeby wyczyscic tarcze.Prosze o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niewidomy95 Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Zależy w jakich warunkach przejeździłeś te 7tyś KM. Hmm domowe sposoby ? Ale masz ją przepaloną ? Czy co się z nią dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Nowe tarcze mają zazwyczaj ok. 1,8mm, producenci zalecają wymianę jak grubość będzie mniejsza niż 1,5mm. Co do czyszczenia, to jak tarcze nie są poplamione czymś tłustym, tylko ufajdane normalnym błotem to wilgotna ściereczka wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbiker19 Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Zależy w jakich warunkach przejeździłeś te 7tyś KM. Hmm domowe sposoby ? Ale masz ją przepaloną ? Czy co się z nią dzieje ? Jeździłem cały rok,czyli w każdych warunkach.Nie przepalałem jej,ale nieraz troche piszczy przy hamowaniu.Jeśli miałbym przepalić to w jaki sposòb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Tak jak w aucie, aż jej grubość zejdzie do minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastyk Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Nie wiem ile musiałbyś ważyć żeby za 7k km zajeździć te oryginalne tarcze.Tarcza jeśli brudna to się wyczyści przy 1 hamowaniu Tak na serio to pająka można przetrzeć na mokro więcej chyba nie ma sensu.Jeśli jest zatłuszczona to odtłuścić (każdy ma swój specyfik... ja używam benzyny ekstrakcyjnej). Jeśli była jeżdżona w stanie zatłuszczonym to również klocki (jeśli ich rodzaj pozwala) wypalić i przetrzeć papierem gradacji ok. 1000. Dotarcie to kwestia kilkunastu km lub jakiejś góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Ja podejrzewam ,że moc hamowania Ci spadła,prawda? Te piski o których piszesz mogą być przyczyną cieknących tłoczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uwekolarz Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Tarcze czyściełem spirytusem, klocki papierem sciernym (drobnym). Skuteczność hamowania poprawiła sięi przestały piszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Lepszy od spyru jest płyn do naczyń ... fakt ze nie da sie czyścić i pić jednocześnie ale dużo taniej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 co to za robota bez picia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi