duszek00 Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witam wszystkich!! Od tego roku jeżdze na rowerze nie tylko dla "rozrywki" ale dla osiągania n\owych wyników. Zazwyczaj jeździłem po 25-35km dziennie jednak dziś wybrałem się na dłuzszą wyprawę - 80km Zaniepokoił mnie moj puls - w pewnym momencie miałem az 180!! Zazwyczaj jest 80-120(max 130) co sie ze mną dzieje?? To chyba za wysoki troszke?? Nie wiem czy to tylko z przemeczenia bo za duzo przeechałem czy co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Spokojnie nic sie nie dzieje zlego, taki puls to nic nadzwyczajnego w kolarstwie. Po prostu dystans albo tempo zawazylo na jego podwyzszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 ja na dystansie 50 km (sama szosa) przy rownej "standardowej" dla mnie jezdzie (bez zylowania) mam sredni puls 155-165, max. mialem 192, a tak przewaznie max dochodzi do ponad 180. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorek Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 ponieważ ja mam bardzo wysoko próg mleczanowy , bardzo czesto widze taki puls u siebie. Powiem szczerze ( żadna ściema -wiele osób może to potwierdzić) ja podczas maratonu na 50 km w ciagu 2h i 5 min mialem średnie tetno 186 . kiedy nie spojrzałem widzialem liczbe ponad 190 . z ręka na sercu to zadna ściema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 No ale jechales na maxa caly czas pewnie bez oszczedzania sił.... Tętno to cecha bardzo indywidualna dlatego wazne jaki ma się maks i próg mleczanowy, żeby miec jakies odniesienie co do swoich treningow. Pewnie, ze mozna porównywać pulsy miedzy sobą ale jest to obarczone dużym błedem, wiec nie ma co patrzec na kolegów tylko zainteresowac sie bardziej swoim organizmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joorek Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 quibo ja zdaje sobie z tego sprawe tylko ze przejmuje sie on liczba 180 a tu nie ma sie co przejmowac :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek00 Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dzięki za info....wynika że wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 te info co podalem wyzej to wyniki przy kontrolowanej jezdzie. wskazania podczas pierwszej jazdy z pulsometrem troche mnie zdziwily i zaniepokoily. na pewno przy jezdzie bez pulsometra sredni puls mialem wyzszy, bo jak mi sie chcialo to poprostu dusilem, a wyglada na to, ze wcale to sie nie przekladalo na efektywnosc. takze obecnie staram sie jezdzic bardziej "rozsadniej", w koncu sport to zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.