Skocz do zawartości

[Suport] Strzela

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dziś kupiłem rower używany, i zauważyłem po dłuższej jeździe, że raz na jakiś czas sobie strzeli. Nie jest to częsty strzał, ale trochę mnie to martwi. Przejechał teraz jakieś 4 km, to strzelił ze 3 może 5 razy. Czy to coś poważnego? 

Napisano

Tylko cholera cie strzeli z nerwow. Nic wiecej ci sie nie stanie:-)

Wysłane z mojego Xperia Neo V za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Jeżeli suport jest na "wiankach", to da się go naprawić. Jeżeli jest wkład o prostej budowie na łożyskach maszynowych to da się wymienić. W pozostałych przypadkach wymiana łożysk nie jest łatwa, co czyni ją nieopłacalną, bo np standardowy wkład Shimano to koszt max kilkudziesięciu PLN.

Napisano

Czy coś sie stanie jak będę jeździł z tym? Uszkodzenie się powiększy, koszty naprawy wzrosną? Jutro pyknę parę fotek i wstawię do tematu, to będziemy wiedzieć jaki to suport.

Napisano

W byłym makrokeszu miałem suport z wiankami. Wymieniłem bo też zaczęło strzelać i obawiałem się ze zupełnie się zablokuje. Koszt niewielki bo wianek 1zł.Po 500 km znowu się rozlecial. Dlatego wydaje mi się ze lepiej byłoby włożyć same kulki, wtedy nie miałoby się co rozlatywac i strzelać

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dlatego wydaje mi się ze lepiej byłoby włożyć same kulki, wtedy nie miałoby się co rozlatywac i strzelać

Ja tak kiedyś zrobiłem to już przez resztę życia makrokesza nie grzebałem przy korbie, tylko musiałem ośkę odwrócić bo inaczej korba o ramę ocierała.

Jutro porobię zdjęcia i wstawię. Mogę jutro pojeździć czy lepiej nie ryzykować? 

Ja jeździłem na takim co strzela suporcie z łożyskami maszynowymi i nic się nie stało, za bardzo się tym nie przejmowałem bo nowy kosztował mnie 30zł.

Napisano

Niekoniecznie trzeba wymieniać cały wkład, u mnie suport też strzelał i miał zostać wymieniony, ale przed wymianą rozkręciłem go i posmarowałem klejem do połączeń współosiowych nakrętkę którą wkręca się w ramę, Efekt to brak strzelania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...