Skocz do zawartości

[hamulce] klamka ciężko "chodzi" hamulec tylni słabo działa

illegal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowa na forum. Od razu uprzedzam, że kompletnie nie znam się na rowerach i nazewnictwie, dlatego bardzo proszę o dokładne wytłumaczenie. Z góry dziekuję.

Do rzeczy:

Mam problem z klamką hamulca tylnego, ciężko się ją naciska, da się to jakoś wyregulować? Drugi problem jest taki że tylny hamulec słabo hamuje. Naciągnęłam linkę, ale niewiele to dało i w dodatku klocek hamulcowy ociera teraz o obręcz. Co teraz?

Proszę o wytłumaczenie prostym językiem najlepiej obrazując to jakimś zdjęciem, żebym zrozumiała  :).

Zrób zdjęcia i pokaż jak to wszystko wygląda, obręcz, linki i pancerze, oraz klamka. Po tym co powiedziałaś to nic nie można powiedzieć. Może to być wszystko co ma wpływ na działanie hamulca, czyli wszystko. Mój pierwszy typ to pancerze. Będę używał jednak poprawnego języka rowerowego, a Ty możesz sobie łatwo znaleźć co oznaczają pojęcia, których nie zrozumiesz. Słownik rowerowy jest dostępny w FAQ, a jeżeli czegoś nie ma można pytać w odpowiednim temacie, albo użyć google. Tak bezie łatwiej. Czy coś się stało, że nagle zaczęło ciężko chodzić? Czy po prostu po przerwie zimowej wyciągnęłaś rower i stwierdzasz, że nie działa to tak jak powinno?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...