DavidDave Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Witam chciałbym kupić nową kolarkę najlepiej z karbonową ramą w przedziale 3-4 tys złotych. Dopiero zaczynam przygodę z szosą i w ogóle nie wiem jak zacząć szukać co polecacie ? Co sądzicie o Treku i Cube ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 A ja bym chciał być młody, bogaty i inteligentny... Nie kupisz nowego karbonowego roweru szosowego z dobrym osprzętem za 3-4 k zł. Jeśli chcesz używkę, to poszukaj jakiś propozycji i daj nam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidDave Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 A ja bym chciał być młody, bogaty i inteligentny... Nie kupisz nowego karbonowego roweru szosowego z dobrym osprzętem za 3-4 k zł. Jeśli chcesz używkę, to poszukaj jakiś propozycji i daj nam znać. ok rozumiem ale nie chcę używanej w takim razie może zapytam inaczej ile kosztuje karbonowa kolarka z dobrym osprzętem i jakie polecacie ?? Kupić jakąś muszę ale kompletnie nie wiem jaką dlatego chciałem poczytać wypowiedzi kogoś doświadczonego z góry dziękuję za każdą radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 https://www.canyon.com/_en/roadbikes/bike.html?b=3239 Tu masz przykład szosy karbo na dobrych komponentach w dobrej cenie, nowej. Ewentualnie taka oferta https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXSLPULT2/planet-x-pro-carbon-shimano-ultegra-road-bike Poniżej 5 tysięcy raczej nie masz szansy zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tu masz na ciekawy rower na karbonie http://allegro.pl/price-pro-ultegra-6700-2011r-7-7kg-nowy-bcm-i4142651956.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymc Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Poniżej 5 tysięcy raczej nie masz szansy zejść. Jest szansa, ja kupiłem rower z decathlona na carbonowej ramie z osprzętem tiagra za 4199, ale ostatnio brak go w ofercie, na zagranicznych stronach braki zaś w magazynach: http://www.decathlon.co.uk/fc-3-road-bike-black-id_8221749.htmlJednak warto popytać może coś da się sprowadzić ewentualnie poczekać co zaoferują na nowy sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tu masz na ciekawy rower na karbonie http://allegro.pl/price-pro-ultegra-6700-2011r-7-7kg-nowy-bcm-i4142651956.html piękne są te opisy...rower dla ludzi w przedziale wzrostu 176-190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tu masz na ciekawy rower na karbonie http://allegro.pl/price-pro-ultegra-6700-2011r-7-7kg-nowy-bcm-i4142651956.html Ciekawe za ile pójdzie. Sama grupa 6700 kosztuje na zimowych wyprzedażach 2500-2800 zł, zaś koła fulcrum racing 3 to cennikowo 1800-2000 zł. Zimą widziałem trochę taniej, ale niewiele... Tak w decathlonie zawsze mają przeceny zimą tych karbonowych rowerów - czasem na tiagrze, czasem na 105. Rowery wyglądają fajnie i może warto przeczekać ten sezon i kupić na wyprzedażach w deca. Jeszcze zależy po co upierasz się przy węglowej ramie? Czy kręci Cię niższa waga, czy większy komfort? Czy po co Ci to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Karbon i osprzęt shimano 105 to wydatek od 7tys za nowy...tu jest coś takiego ,,,,osprzęt zawsze mozesz zamienic w sklepie... http://www.wertykal.com/pl/p/Rower-Wilier-Triestina-Izoard-XP-2014-Veloce-Khamsin/1827 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Ciekawe za ile pójdzie. Jest igła, więc pójdzie wysoko... Obstawiam około 4.5k-5k PLN lub nawet więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidDave Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Dziękuje wszystkim za propozycję kupna kolarki;) Jeszcze zależy po co upierasz się przy węglowej ramie? Czy kręci Cię niższa waga, czy większy komfort? Czy po co Ci to? Chcę kupić kolarkę po to by przez 2-3 lata trenować i przygotowywać się do wycieczki dookoła Europy. Rozmawiałem z kimś kto uprawia kolarstwo i ta osoba powiedziała mi, że jak będę kupował to tylko karbonową (wtedy jeszcze nie wiedziałem co to znaczy). Zacząłem szukać kolarki ale kompletnie nie wiedziałem czym się kierować przy jej kupnie dlatego napisałem do Was. Więc tak potrzebuje dobry sprzęt dla początkującego kolarza. Sprzęt, którym będę mógł jeździć dziennie ogromną liczbę kilometrów w szybkim tempie jak i też wysokim komforcie. Mogę wydać na kolarkę 6-7 tys ale jeśli będzie to konieczne, bo jeśli sportowiec amator nie potrzebuje tak drogiego sprzętu to też chętnie zaoszczędzę i kupię coś tańszego, coś co pozwoli mi przebyć założone cele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Jak do treningów to bez przesady, starczy ci alumiak na sorze, kartony to na wyścigi, chyba że kogoś stać. Kto bogatemu zabroni Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Rozmawiałem z kimś kto uprawia kolarstwo i ta osoba powiedziała mi, że jak będę kupował to tylko karbonową (wtedy jeszcze nie wiedziałem co to znaczy). Zdębiałem. To jakbym doradził początkującemu kierowcy, że pierwsze auto to minimum 200 koni i tylko tylny napęd (do driftu). Podchodź do takich rad z dużym dystansem i weryfikuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidDave Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Zdębiałem. To jakbym doradził początkującemu kierowcy, że pierwsze auto to minimum 200 koni i tylko tylny napęd (do driftu). Podchodź do takich rad z dużym dystansem i weryfikuj. Tak też własnie zrobiłem. Napisałem na forum by zweryfikować jego radę. To w takim razie co polecacie początkującemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vibovit185 Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Jakbym miał przejechać dookoła Europy - to kolarka by była ostatnim rowerem na którym bym się wybrał. Na dalekie trasy - do roweru montujesz sakwy, przyczepke z zamocowanym bagażem, czasem na plecy plecak i w drogę. Nie widzę tego wszystkiego montować do karbonowej szosy. Jeśli jednak z jakiś powodów w dalszym ciągu będziesz obstawał przy swoim - w Decathlonie poszukaj - tak jak poprzednicy powiedzieli - za stosunkowo niewygórowaną kwotę idzie dostać szose na karbonie. Warunek jest jeden - czekać aż będzie rzut rowerów na nowy sezon - i zaklepać maszynę jak najszybciej - ile razy bym w Deacthlonie nie był (sprawdzałem Wrocław, Poznań, Szczecin, Piaseczno) to nigdy nie było karbonowych szos. Więc z dostępnością ich jest ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Ale kolega pisze,że "kolarka" potrzebna jest mu do treningu,Europy na tym objeżdżać chyba nie zamierza W granicach 3500 dostaniesz nówkę alu z karbonowym widelcem i moim zdaniem jest to spoko opcja. Jeśli koniecznie ma być to karbon to na przykład ten http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/defy.composite/17751/73847/#specifications geometria ramy ma sprzyjać długim dystansom ,albo amatorom,jak kto woli.Jeśli ma być taniej to trza czyhać na allegro na jakąś okazję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidDave Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Jakbym miał przejechać dookoła Europy - to kolarka by była ostatnim rowerem na którym bym się wybrał. Na dalekie trasy - do roweru montujesz sakwy, przyczepke z zamocowanym bagażem, czasem na plecy plecak i w drogę. Nie widzę tego wszystkiego montować do karbonowej szosy. Jeśli jednak z jakiś powodów w dalszym ciągu będziesz obstawał przy swoim - w Decathlonie poszukaj - tak jak poprzednicy powiedzieli - za stosunkowo niewygórowaną kwotę idzie dostać szose na karbonie. Warunek jest jeden - czekać aż będzie rzut rowerów na nowy sezon - i zaklepać maszynę jak najszybciej - ile razy bym w Deacthlonie nie był (sprawdzałem Wrocław, Poznań, Szczecin, Piaseczno) to nigdy nie było karbonowych szos. Więc z dostępnością ich jest ciężko. Tak kolarka jest mi potrzebna do treningu i zamierzam przejechać nią Europę jak cała ekipa. Trasa to tylko szosa i jedzie z nami bus, który wiezie nasz ekwipunek. Także nie potrzebuje żadnych sakw, plecaków ani innych bagaży No chyba, że Panowie uważacie, że kolarka to zły sprzęt do przejechania kilku tysięcy kilometrów drogą asfaltową ?? To zasugerujcie mi lepszy bardzo proszę bo mam niestety małe pojęcie dotyczące tego sportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 No jak będziesz miał wsparcie w postaci busa z tyłu to szosa może być.Mam wrażenie,że na rowerze raczej mało jeździsz.Kup sobie po prostu rower w granicach 3-3,5k i zrób na nim te 5 tys km do końca sezonu.Wtedy będziesz wiedział na co się porywasz.A potem najwyżej sprzedasz rower na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Wg mnie to bardzo dobry rower na taką wyprawę. Są jednak dwa warunki: 1. Transpot bagażu - ten warunek spełniony 2. Bycie nawykłym do pozycji na szosie - to wiesz lepiej niż ktokolwiek inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidDave Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 No jak będziesz miał wsparcie w postaci busa z tyłu to szosa może być.Mam wrażenie,że na rowerze raczej mało jeździsz.Kup sobie po prostu rower w granicach 3-3,5k i zrób na nim te 5 tys km do końca sezonu.Wtedy będziesz wiedział na co się porywasz.A potem najwyżej sprzedasz rower na allegro Jeżdżę bardzo dużo na rowerze rocznie około 6 tys kilometrów ponieważ dojeżdżam rowerem wszędzie do pracy, coś załatwić i rekreacyjnie. Samochodem jadę tylko wtedy kiedy muszę Ale wyprawy długodystansowe to rzadko odbywały się w moim życiu chcę to zmienić! Wg mnie to bardzo dobry rower na taką wyprawę. Są jednak dwa warunki: 1. Transpot bagażu - ten warunek spełniony 2. Bycie nawykłym do pozycji na szosie - to wiesz lepiej niż ktokolwiek inny Drugiego warunku niestety nie spełniam ale właśnie dlatego chcę trenować i przygotowywać się z 2-3 lata zanim zdecyduję się na ten wyjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 Nie wiem czy czasami sensowne jest robienie wielkiego halo z tej pozycji na szosie. Ja sam na szosie jeźdzę od lutego tego roku. Pierszy raz wsiadłem na taki rower wcześniej jeżdziłem na górskich, jeszcze wcześniej na ukrainie jak nie było goskich i na składakach. Co do pozycji, w zakupionym rowerze nic nie przestawiałem ustawiałem. Wsiadłem i jeżdze, robie trasy po 100km i wiecej, mam przejechane 2.5tys km jeździ się wygodnie i nic nie boli. Ze zmian, właściwie takie były zmieniłem siodełko. Bo fabrycznie motowane w Meridzie Lite Race 904 2013rocznik było Sele X1. I zmieniłem na stary dobry Flite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Tu masz na ciekawy rower na karbonie http://allegro.pl/price-pro-ultegra-6700-2011r-7-7kg-nowy-bcm-i4142651956.html I poszedł na 4,5 tys nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidDave Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Po wielu dniach szukania i oglądania ofert zdecydowałem, że kupię rower Scott Speedster 50 za 2999zł http://www.scott.pl/product.php?id_cat=921&id_prod=5167 Co sądzicie o tym rowerze jak ma się cena do jakości ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 I to właśnie jako treningowa szosa jak najbardziej OK. A jak wyprawę planujesz za dwa lata to do tego czasu wiele się zmieni i pewnie kupisz inny rower - lżejszy, bardziej wytrzymałe koła itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Za 100-200 pln więcej możesz wyrwać corrateca lub meridę z carbonowym widelcem i dużo lepszą korbą.Moim zdaniem ten rower nie jest tyle wart.Ale jeśli tobie się podoba to bierz.Na początek może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.