olo21 Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witam, montuję teraz stery w swoim rowerze (1" gwint) i nie jestem pewien czy robię to w dobrej kolejności. stery góra stery dół Więc tak: na zdjęciu 1 patrząc od góry mam: nakrętka, pierścień z wypustką, duża nakrętka, łożysko, miska. Dobra kolejność? Na zdjęciu 2. patrząc od góry: miska, łożysko, i chyba coś co trzeba mocno wbić na widelec żeby po tym jeżdziło łozysko (nie jestem pewien). Czy tak? Aha jeszcze coś: którą stroną łożysko ma być skierowana w stronę miski: kulkami czy taką blaszką co trzyma kulki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Znam tylko odpowiedź na dwa ostatnie pytania, niestety;). Łozysko ma być skierowane kulkami w stronę miski, a na rurę sterową amortyzatora trzeba nbić bieżnie ( taki metalowy pierścień) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mergoos Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Góra OK tylko pamiętaj o łożysku. Kulki w stronę miski jak krawczykp napisał. Dół: bieżnię trzeba wbić. Tylko weź kawałek drewna cobyś nic nie uszkodził i uważaj żeby ci sie młotek nie omsknął (z tego samego powodu). Łożysko jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 na dole łozysko odwrtnie, góry nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo21 Napisano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 a czy ta część pod łożyskiem na dole (dolny ster) to jest na swoim miejscu? Bo ze starego widelca nie przkładałem bieżni, a ta co teraz jest na fotce była w nowych sterach i nie wiem czy to jest bieżnia. Dodają wogóle bieżnię do nowych sterów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo21 Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Ok, przy użyciu młotka wcisnąłem nową bieżnię na swoje miejsce. Teraz mam dylemat: rura sterowa jest o ok.2cm za długa. Uciąć ją czy dać podkładki dystansowe? Jeśli podkładki to gdzie je trzeba umieścić (mógłby ktoś opisać na przykładzie moich sterów ze zdjęcia)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jak masz 1" to spokojnie mozesz uciąc! A jaki to amor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo21 Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jak masz 1" to spokojnie mozesz uciąc! A jaki to amor? suntour xcm 100mm skoku z allegro (169zł) amor A ile uciąć z tej rury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Utnij tyle by ładnie wygladalo i w sam raz nakretka sterowa nachodzila na rure(musi byc troche mniej rury,niz nakretki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo21 Napisano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dzięki za pomoc. Stery zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.