Wickendo Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam, czy znacie jakieś ćwiczenia na wzmacnianie mięśni pleców (dolnej partii) i kolan, które można wykonywać na codzień? Po przejechaniu mojej pierwszej 100ki na rowerze odczułem te partie najbardziej, a pod koniec czerwca wyjeżdżam do Włoch na rowerze, więc chcę umilić sobie ten czas i zawczasu poćwiczyć te mięśnie, żeby było mi łatwiej. Ktoś coś? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LQS Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Również chętnie posłucham Mam zamiar w przyszłym miesiącu zacząć na poważnie sezon więc jakiś trening przed byłby mile widziany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Na plecy działają ćwiczenia core stability. A kolana mogą cię boleć od złej pozycji. Na pewno siodełko masz ustawione dobrze w pozycji przód tył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Ale to tak w domu, czy na siłowni? Poczytaj o martwym ciągu - bardzo trudne technicznie ćwiczenie ale na pewno pomocne. Skłony "dzień dobry" - mnie po tym przestały bolec plecy. No i tradycyjne grzbiety. Jeśli o kolana chodzi, to poleca się wyprosty nóg na maszynie, wolno, z niewielkim ciężarem i przytrzymaniem na górze, no ale do tego potrzebna jest maszyna i ugięcia nóg w leżeniu, tył uda też musi być sprawny żeby kolana dobrze działały ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ćwiczenia core - deska (plank) itp. Przysiady na wzmocnienie nóg. I sprawdź pozycję na rowerze jak kolana bolą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Na wzmocnienie nóg bardzo dobre są wąskie przysiady. Jeżeli będziesz miał problem z utrzymaniem równowagi, to z zacznij od normalnych przysiadów i stopniowo zmniejszaj odległości między stopami. Najważniejsze w tym ćwiczeniu jest to, żeby nie odpadać bezwładnie w dół w pierwszej fazie ćwiczenia, tylko w pełni kontrolować ruch. A co do pleców, to możesz zacząć od grzbietów, a jak poczujesz się pewniej, to bardzo dobrym ćwiczeniem na plecy jest mostek. Do czerwca niewiele czasu, ale myślę, że jeżeli przyłożysz się do ćwiczeń, to osiągniesz cel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu24 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 jak nie masz żadnych sprzętów ani siłowni to zostają Ci przysiady tak jak wcześniej kolega mówił, wąsko stopy i krzesełko jest też dobre, a na pecy bez siłowni to nie zaszalejesz ale grzebiety i zwykłe skłony też pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina379 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 · Ukryte przez durnykot, 22 Maja 2014 - off top Ukryte przez durnykot, 22 Maja 2014 - off top Na wzmocnienie nóg bardzo dobre są wąskie przysiady. Jeżeli będziesz miał problem z utrzymaniem równowagi, to z zacznij od normalnych przysiadów i stopniowo zmniejszaj odległości między stopami. Najważniejsze w tym ćwiczeniu jest to, żeby nie odpadać bezwładnie w dół w pierwszej fazie ćwiczenia, tylko w pełni kontrolować ruch. A co do pleców, to możesz zacząć od grzbietów, a jak poczujesz się pewniej, to bardzo dobrym ćwiczeniem na plecy jest mostek. Do czerwca niewiele czasu, ale myślę, że jeżeli przyłożysz się do ćwiczeń, to osiągniesz cel Absolutnie nie pełne przysiady!! Tylko uszkadzają kolano!! Jeżeli chcesz wiedzieć jak wyglądają bezpieczne przysiady to popatrz na dobrych trenerów w necie. Coś wiem na temat uszkodzonego kolana więc ostrzegam. Lekarz mi przepisał 4Flex na odbudowanie stawu i zajęcia z fizjoterapeutą i mi ulżyło. Odnośnik do komentarza
General Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 · Ukryte przez durnykot, 22 Maja 2014 - off top Ukryte przez durnykot, 22 Maja 2014 - off top Absolutnie nie pełne przysiady!! Tylko uszkadzają kolano!! Jeżeli chcesz wiedzieć jak wyglądają bezpieczne przysiady to popatrz na dobrych trenerów w necie. Coś wiem na temat uszkodzonego kolana więc ostrzegam. Lekarz mi przepisał 4Flex na odbudowanie stawu i zajęcia z fizjoterapeutą i mi ulżyło. Cześć Paulina albo inny handlowcu z Valeant Pharmaceuticals International Znaczy jak zmasakrowałem kolana kucaniem to tylko nic nie dające suple mi pomogą. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.