Marcin9 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam Chcę wymienić amortyzator w moim rowerze Kross Hexagon X1 ale mam problem z wyborem Teraz mam amortyzator ze skokiem 60mm a chciał bym zamontować 100mm Zastanawiam się czy tak zmian nie popsuje geometrii (http://www.kross.pl/pl/2014/mtb/hexagon-x1) Szukam amortyzatora: -za okolo 300-400zł(może być używany) -mocowaniem pod hamulce tarczowe -rura sterowa około 23cm Jaki amortyzator polecacie? Z góry dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Z nówek: szukaj Raidona na aukcjach. Poszperaj jakie tam są roczniki i jakie mają oznaczenia, po czym marsz na stronę santóra i sprawdź, które wersje miały więcej "ficzerów" i które mieszczą się w budżecie. Z używek: widziałem ostatnio na WielkimPortaluAukcyjnym RS Torę za ~350zł w przyzwoitym stanie. Czasami jakieś Manitacze się trafią. Patrz na długość sterówki. Co do geometrii - nie przejmowałbym się specjalnie, 100mm to sensowna i standardowa wysokość skoku. Możesz szukać też 80mm, w normalnej i spokojnej jeździe wystarczy... chociaż ja katuję w terenie 80mm i mi wystarcza Kwestia potrzeb i przyzwyczajenia. Czego markowego (z podanego zakresu budżetowego) byś nie wybrał, będzie lepiej niż masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.