ziGu98 Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam! Posiadam miejski rower pochodzenia niemieckiego. Nie jest on stary, ma chyba z 6 lat. Ale jest to typowy mieszczuch. Mam zamiar przerobić go na rower turystyczny, bo bardzo często robię trasy ponad 50 km, a za wygodnie sie na nim nie porusza. Rzeczy jakie mam zamiar w nim zmienić to: - tylne koło wraz z przerzutką - kierownicę, na wielopozycyjną - zmiana oświetlenia na lepsze - bagażnik - zamontowanie nowych hamulców - nowe błotniki I kilka innych mniej ważnych rzeczy. Moje pytanie, czy taka przeróbka ma sens? Czy rower z przerzutkami wewnętrznymi nadaje się do turystyki? W grę wchodzi 5 lub 7 biegów.
goncian Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 To raczej nie ma sensu. On ma więcej niż 16 lat Wyjaśnij, dlaczego Tobie się na nim niewygodnie porusza.
mklos1 Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 @@ziGu98, Z tego co pamiętam już raz ten temat podejmowałeś. Od tamtego czasu nic nie zrobiłeś?
ziGu98 Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 Chciałbym odświeżyć temat. Więc co proponujecie? Przerzutki zostają takie jak są, nic nowego nie będzie. Dobra regulacja i myślę, że nie będzie problemów z pokonaniem 250 km. Mam dwa tygodnie więc, mało czasu, ażeby przygotować rower i trochę siebie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.