Skocz do zawartości

[koła] czy koła na 24 szprychach nie będą za słabe na wagę 90 kg

rudolf

Rekomendowane odpowiedzi

dzwoniłem do sklepu rowerowego i jak powiedziałem sprzedawcy że chce koła na 24 szprychach odradził mi takie bo za dużo ważę [około 90 kg]; w innym sklepie mówiono mi że one sa tak robione że nie będzie to stanowiło problemu, więc jak to w końcu jest?

dzięki :)

Moze jakieś info co to za koła ?

w zasadzie to pytam się tak ogólnie, chciałbym kółka na mniejszej ilość szprych ale zważywszy polskie drogi, moją wagę i jeszcze możliwość że będę na tych kołach jeździł także na drogach nieasfaltowych [powiedzmy że od czasu do czasu zjadę na taką mniej lub bardziej bitą polną drogę] to smiem wątpić aby to koła wytrzymały...

ma ktoś doświadczenie z takimi kołami [bez względu na markę, choć chyba takie koła to niemały wydatek:| a to też się liczy] i jak to wygląda... ?

domyślam się że takei koła zakładacie do jazdy szosowej... ale czy zdarzyło wam się zjechąć na nich z drogi i jaki był tego skutek? :)

Mój tato ma Mavici CrossRide'y ale przejechał na nich dopiero +/- 200 km troche w terenie, i sprawuja sie bardzo dobrze, nie są ciężkie, wyglądają bardzo ladnie, 24 szprychy, i toczą się też pięknie. Wydaje mi sie że ilość szprych nie ma tu większego znaczenia, popatrz na koła XTR'a też mają 24 szprychy i to jeszczez zupełnie inaczej zaplecione, wydają się być mniej wytrzymałe niż normalne, a ludzie jeżdża na nich w xc.

Pozdro

a co powiecie o kołach WH-R550, WH-R560 lub WH-R600 shimano, są to niedrogie koła w porównaniu do mavick crossride... jakościowo pewnie daleko za tymi drugimi ale w tej cenie [o ile nie mylę się że kosztują około 500 zł za komplet]

kupując rower mam możliwość dopłacenia około 200 zł i mieć bodajże wh-560 [tyle że sprzedawca odradzał mi że mogą nie wytrzymać mojego ciężaru :|]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...