rudolf Napisano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 dzwoniłem do sklepu rowerowego i jak powiedziałem sprzedawcy że chce koła na 24 szprychach odradził mi takie bo za dużo ważę [około 90 kg]; w innym sklepie mówiono mi że one sa tak robione że nie będzie to stanowiło problemu, więc jak to w końcu jest? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Moze jakieś info co to za koła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Moze jakieś info co to za koła ? w zasadzie to pytam się tak ogólnie, chciałbym kółka na mniejszej ilość szprych ale zważywszy polskie drogi, moją wagę i jeszcze możliwość że będę na tych kołach jeździł także na drogach nieasfaltowych [powiedzmy że od czasu do czasu zjadę na taką mniej lub bardziej bitą polną drogę] to smiem wątpić aby to koła wytrzymały... ma ktoś doświadczenie z takimi kołami [bez względu na markę, choć chyba takie koła to niemały wydatek:| a to też się liczy] i jak to wygląda... ? domyślam się że takei koła zakładacie do jazdy szosowej... ale czy zdarzyło wam się zjechąć na nich z drogi i jaki był tego skutek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Mój tato ma Mavici CrossRide'y ale przejechał na nich dopiero +/- 200 km troche w terenie, i sprawuja sie bardzo dobrze, nie są ciężkie, wyglądają bardzo ladnie, 24 szprychy, i toczą się też pięknie. Wydaje mi sie że ilość szprych nie ma tu większego znaczenia, popatrz na koła XTR'a też mają 24 szprychy i to jeszczez zupełnie inaczej zaplecione, wydają się być mniej wytrzymałe niż normalne, a ludzie jeżdża na nich w xc. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 a co powiecie o kołach WH-R550, WH-R560 lub WH-R600 shimano, są to niedrogie koła w porównaniu do mavick crossride... jakościowo pewnie daleko za tymi drugimi ale w tej cenie [o ile nie mylę się że kosztują około 500 zł za komplet] kupując rower mam możliwość dopłacenia około 200 zł i mieć bodajże wh-560 [tyle że sprzedawca odradzał mi że mogą nie wytrzymać mojego ciężaru :|] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.