Skocz do zawartości

[Allegro] Aukcje kilku duali.

Trojan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamierzam kupic niedrogiego (~2000 zł) duala głownie do dirtu ale tez do streetu. Nie mam zamiaru szalec za bardzo na rowerze bo jestem poczatkujacy.

Co sadzicie o tych roweruch (chcialbym zebyscie mi powiedzili jakie czesci w nich sa do dupy a co za tym idzie do wymiany, no i czy warto ktoregos z nich kupowac):

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=107973044 - ciekawa propozycja... nadawalby sie?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=109504229

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=109644875

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=108310448 - ten tez interesujacy...

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=110139205 - rowniez ciekawy rowerek

Napisano

Osobiscie nie kupowałbym takiego roweru do dualu. Znam paru kolesi ktorzy skladali rowery tego typu na niskim budzecie i za zwyczaj katowali je i oszczedzali na niektorych czesciach zeby kasy nie zabraklo. Na twoim miejscu kupiłbym jak bym gdzies znalazł kone shred, unibike undergrounda cos w tym stylu. Mam jakies uprzedzenia do tanich duali na ramach leader foxa z duro z przodu, takich rowerow sa tysiace. Moze za dwa tysiaki sprobuj zlozyc cos sam, wedlug mnie skladanie rowerku to zajefajna sprawa. A jak juz z tych twoich propozycji to ta druga od konca jest najlepsza :(

Napisano

Tez mysle ze ta druga od konca to najlepsza propozycja :) No skladanie roweru to nie zaprzeczalnie swietna sprawa. Chetnie bym zlozyl ale kompletnie nie znam sie na sprzecie... Praktycznie, to dopiero zaczynam tak bardziej obracac sie w srodowisku sprzetu rowerowego. To jest powod dla ktorego ciezko byloby mi zlozyc samemu rower. Gdyby ktos mi doradzil jaki sprzet wybrac (poszczegolne czesci) w granicach 2000 zl to moze bym zlozyl rower ale samemu za to nie bede sie zabieral bo sie nie znam. Na tym forum jest duzo ludzi ktorzy sie znaja na sprzecie moze ktos by mi doradzil jaki rower zlozyc (do moich wymagan)... Ale jak na razie to zostaje mi tylko poszukiwanie calego roweru na allegro... :) Gdyby komus sie chcialo mi pomoc to mam topic w dziale rowery/ramy pt. "Jaka rama? Jaki amor?"

Napisano

Mieszkasz w Bydgoszczy to masz szczescie, przy ul. Fordońskiej 44 w Bydgoszczy jest tani sklep rowerowy. Sa w stanie sprowadzic prawie wszystko za bardzo przyzwoite pieniadze, ich adres internetowy to http://www.centrumrowerowe.pl/

Z gosciem mozna pogadac, i sprawia dobre wrazenie, zna sie na rzeczy. A tak przy okazji podaj moze swojego meila to sproboje stworzyc na papierze rower do dualu za 2 tys i ci przesle

Napisano

Trojan, w Twoim temacie "Jaka rama? Jaki amor?" napisałem coś takiego "Jeśli cały rower to może sign ds za 1400. Sprzedaj amora i w to miejscie kup jakiegoś marcoka. Ewentualnie też sprzedaj vałki i wrzuć jakąś tarczę na tył". Według mnie jest to bardzo dobra alternatywa dla rowerów typu drastar+ syfiaste duro. Przemyśl to dokładnie.

Pozdro

Napisano

Wiesz jakos nie mam zaufania do tego krossa. Mialem okazje na nim pojezdzic i nie zrobil na mnie jakiegos piorunujacego wrazenia... Myslalem juz nad Sign DS duzo wczesniej i sie zastanawialem nad kupnem ale jakos ten pomysl odszedl i nie powrocil :) Nie jestem do konca przekonany do tego roweru.

Napisano

Ale właśnie dlaczego nie jesteś do niego przekonany? Z kross'a jest tylko rama. Możesz zawsze rozłożyć rower na części pierwsze i opchnąć rame razem z amorem i w to miejsce kupić draga czy dartmoora i jakiegoś dj'a czy black'a... I do tego będzie to nowy sprzęt a nie w niewiadomo jakim stopniu zużyty i zakatowany (chyba, że uda Ci się kupić od jakiegoś lansera)... Takie moje zdanie...

Napisano

Moja propozycja duala za 2 tysiaki

- Rama Dartmoor Street Style(2005) 400 zł

- Amor SR Duro D 130 mm 345 zł (extreme shop)

- Korby Korba Shimano Alivio z rockringiem 2006 z oska (kwadrat) ok 140zł (mbike)

- Hamulce v breki Shimano deore 75 zł (Focus)

- Kaseta shimano acera 8b 42 zł (mbike)

- Łańcuch deore LX 8b 45 zł (bikestacja0

- Przerzutki przod/tył acera/deore 40zł/82zł

- Koła Alex rims DM24 + piasty joytech(pod tarcze) 310 zł

- Opony Kenda blue groove 2.35 110 zł

- Sztyca zoom 35 zł

- Stery neco 142bk 30 zł

- Manetki z klamkami alivio 110 zł

- Mostek truvativ xr 55 zł

- kiera Amoeba Borla 45 zł

- gripy tioga musky 23 zł

To wszystko na gorze wyjdzie jakies 1900 zł do tego musisz doliczyc linki i pancerze i wyjdzie ok 2 tys

---------------------------------------------------------------------------------------------

A ta propozycja Mane nie jest zła.Kross sign ds kosztuje 1400 zł. Rame z amorem i z sterami sprzedajerz za okolo 450 zł. Za ta kwote kupujesz dartmoora albo cos w tym stylu ze sterami. Pamietaj tylko zeby ci sie wymiary zgadzaly( przerzutki z przodu, sztycy itp), bo jak nie to koszty rosna. Po zakupie nowej ramy do dwoch tysiakow zostaje ci 600 zł. Za to kupujesz fajny amor uzywanego manitou blacka, splice lub dj III i masz wypaśny rower. A w przyszlosci zmienisz hamulce i mozesz juz wymiatac na całego :)

Napisano

No rowerek fajny podales. A co do Sign DS... Nie chce sie bawic kupowanie calego roweru a pozniej sprzedawanie kilku czesci bo zawsze z tym jest problem... Moze lepiej by bylo kupic ramke dartmoora jakis amor (moze dj III), vałki deore a reszte (to co jest w DS) kupic na wlasna reke? hm...

Napisano

Jesli chcesz kupic dartmoora z dj III to juz ci wyjdzie powyzej tysiaka, a reszta czesci bedzie kosztowac drugie tyle z hakiem. No i wyjdzie ci to ze 2,5 tys. Dlatego opłaca sie kupic krossa. Rame mozna zawsze wymienic a jego czesci kosztuja wiecej niz jego cena katalogowa, nie uda ci sie znalesc tych czesci po takich cenach zeby ci wyszlo taniej. Policz sobie prosto:

Kross sing ds- korby truvativa hussefelta na ISIS - ok 250 zł

- kola DM24, piasty pod tarcze i opony schwalbe- ok 300 zł

- kiera i mostek hussefelta - ok 120 zł

- przerzutka tyl alivio i manetki 160 zł

No i reszta czesci tez troche kosztuje. Rozloz go na czesci, sprzedaj to co nie jest ci potrzebne (nie bedzie z tym wielkiego problemu, w koncu sprzedajesz nowe czesci) i kup amor, rame i hample i bedziesz mogl sie lansowac

Napisano

Ale to napisał Avalanche - nie ja! ;) Pozatym ja nie chce jezdzic w dualu tylko w streecie i dircie... Juz o tym pisałem.

Napisano

A no spox Trojan. Własnie wypowiedź Avalanche wprowadziła mnie w błąd... A co do jego propozycji rowerku to troche bym tam namieszał :

- Rama Dartmoor Street Style(2005) 400 zł - jak najbardziej wg mnie, ew któryś z dartmoorów na 2006.

- Amor SR Duro D - miałem ten amor i jest to straszna kaszana, ale za taką kwotę dużego wyboru nie ma; ew jakiś sr xcr/xcm;

-Korba Shimano Alivio - wg mnie lepszym wyborem będzie darmoor rebel za 169zł;

-suport - jakiś truvativ;

Co do reszty to wg mnie może być. Ewentualnie można by namieszać troche w kołach czy rozejrzeć sie za jakimś setem kiera+mostek+gripy.

Pozdro

Napisano

Widze ze ciezko tu bedzie zmiescic sie w tych 2000... :025: Poza tym Avalanche, wrzuciles na tyl deore a manetki dales alivio... Z tego ci mi wiadowo to deore sa tylko 9 przelozeniowe. Od razu odpada tez twoj lancuch i kaseta. Ja myslalem nad tym zeby wrzucic przerzutke Alivio i nie bawic sie w 9-cio rzedowe kasety :) 8 spokojnie wystarczy. Ciezko bedzie zmiescic sie w tych 2k zł...

Edit:

Aha jeszcze zapomnialem o Acerze... Mysle ze lepiej wstawic Alivio zamiast Acery tam gdzie ja wymieniles, Avalanche.

Napisano

To byla tylko moja propozycja za 2 tysiaki, zawsze mozna cos zmienic. Ale sory, troche widac twoje braki wiedzy. Cały osprzet dalem na 8 biegow i nawet to napisalem, wystarczy przeczytac. Przerzutka tylna deore obsloguje 9 przelozen ale jak masz kasete i manetki na 8b to dziala normalnie!! Nie wrzuci ci przeciez na dziewiaty bieg, to co napisales jest nie logiczne.Łancuch dalem LX na 8 biegow, bo znalazlem go w bikestacji za 40 zl(chyba sie oplaca). No i jeszcze roznica w cenie przerzutki z przodu to niecale 10 zł mozna to wymienic ale do twojego stylu jazdy przerzutka z przodu rzadko sie przydaje, jak juz to lepiej zainwestowac w napinacz

Napisano

No mowilem ze sie nie znam :) Sorry i dzieki za informacje. Teraz musze sie zastanowic czy sie bawic w skladanie czy kupic Krossa Sign DS i zmienic amora. Hmmm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...