Mam stary rower górski i chciałbym zrobić pożądny remont. Część elementów jest mocno weksploatowana inne zdaje się nigdy nie były specjalnie dobrej jakości.
W rowerze chciałbym wymienić co następuje:
suport (obecny lata jak cholera)
korby całe (po ukręceniu oryginalnych wstawione zostały jakieś tanioszki interwencyjnie)
przerzutki przód i tył (obecne klekoczą na miejscach łączeń poszczególnych elementów i nie działają prawidłowo mimo prób regulacji)
koła całe (obecne są krzywe)
opony (ząb czasu sprawił, że są popękane)
dętki
wolnobieg na kasetę
jeśli będzie trzeba to i manetki obecne to shimano acera.
(linki, pancerze?)
Rower ma służyć do jazdy rekreacyjnej.
Niestety multum części ich rozstrzał cenowy i wielosć rozwiazań sprawiają, że nie wiem za co się złapać.
Ile może kosztować wymiana wymienionych wyżej części? Ile może wynieść robocizna w serwisie?
Czy może ktoś zaproponować jakiś zestaw części? Budżet mam dość elastyczny ale jeśli gdzieś mogę ograniczyć koszty to chętnie to zrobię.
Pytanie
Gość ZeRT
Witam,
Mam stary rower górski i chciałbym zrobić pożądny remont. Część elementów jest mocno weksploatowana inne zdaje się nigdy nie były specjalnie dobrej jakości.
W rowerze chciałbym wymienić co następuje:
suport (obecny lata jak cholera)
korby całe (po ukręceniu oryginalnych wstawione zostały jakieś tanioszki interwencyjnie)
przerzutki przód i tył (obecne klekoczą na miejscach łączeń poszczególnych elementów i nie działają prawidłowo mimo prób regulacji)
koła całe (obecne są krzywe)
opony (ząb czasu sprawił, że są popękane)
dętki
wolnobieg na kasetę
jeśli będzie trzeba to i manetki obecne to shimano acera.
(linki, pancerze?)
Rower ma służyć do jazdy rekreacyjnej.
Niestety multum części ich rozstrzał cenowy i wielosć rozwiazań sprawiają, że nie wiem za co się złapać.
Ile może kosztować wymiana wymienionych wyżej części? Ile może wynieść robocizna w serwisie?
Czy może ktoś zaproponować jakiś zestaw części? Budżet mam dość elastyczny ale jeśli gdzieś mogę ograniczyć koszty to chętnie to zrobię.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.