ludz Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Hej! W szosie, którą kupiłem jakiś czas temu są hamulce Shimano 600, dokładnie takie: http://velobase.com/ViewComponent.aspx?ID=808a3828-37a4-42de-9be5-988c32e4b582&Enum=117 Mniej więcej udaje mi się je za każdym razem ustawić tak, by nie ocierały o obręcz, jednakże trudno mówić tutaj o jakości pracy. Na różnych stronach, w tym u Sheldona Browna, jedyne co mądrrego się dowiedziałem, to że może być to trudne. Zgaduję, że magia lezy w odpowiednim kontrowaniu nakrętek, ale nie udało mi się tego rozgryźć. Czy ma ktoś może jakiś sprawdzony patent pozwalający ustawić takie hamulce jak ja chcę (np. z klockami w równej odległości ), a nie jak mi się uda? Z góry dzięki za odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Jeśli szczęki pracują nierówno, są w różnych odległoścach od obręczy to wkładasz klucz od konusów między szczeki, a ramę i kręcisz nakrętką. Jeśli szczęki ogólnie słabo pracują, odbijają to pewnie już swoje przepracowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Hej, dzięki za pomysł - zadziałał w kwestii regulacji. Ostatecznie okazało się przy okazji, że zacisk był też za słabo dokręcony... Musiał się po paruset km poluźnić. i przez to cały problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.