WAK Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Mam Jamisa Beatnika. Wg katalogu ma obręcze Alexrims ID-19. Jest tam informacja o obręczach z 36 szprychami, ale to błąd, bo te obręcze mają 32 szprychy - zresztą można się o tym przekonać licząc samemu szprychy na tym zdjęciu [fot.1] ;-). Z ciekawostek (?): na obręczy Beatnika brak naklejek z logo, jedyna to [fot.2]. Ale moim skromnym zdaniem, tak wygląda znacznie lepiej, co widać na tym samym co poprzednio zdjęciu [fot.1]). Modele wyższe w sklepie miały już obręcze obrandowane naklejkami "Alexrims ID-19", np. jak tu [fot.3] - średnie w tym rowerze by to było, nie? fot. 1. fot.2. Ale nie o tym miało być, tylko o... Wymieniam obecnie tylną piastę na Sturmey Archer Duomatic. Udało mi się tylko kupić wersję piasty na 36 szprych. Gdzieś tam są wersje na 32 szprychy, ale ja na nie nie trafiłem. No i muszę teraz wymienić obręcz. W sklepie zaproponowano mi Rodi Stylus chyba-Race ;-). Do wyboru dwie wersje: jedną oczkową - czyli z oczkowanymi otworami - (90 zł) i jedną bezoczkową (70 zł). Alexy są bezoczkowe, więc chyba wezmę bezoczkową. Zresztą będzie zawsze ciut ekonomiczniej. Chyba, że warto wziąć oczkową i kiedyś przednią też sobie na taką zmienić? A może polecicie jakąś inną obręcz - bardziej pasujacą do Alexrimów ID-19 i dostępną od ręki w Warszawie? I jeszcze jedno - gdybym wziął Rodi - czy te naklejki można bezproblemowo zdjąć? Głupio będzie wyglądać taka dyskoteka na tylnej obręczy w porównaniu z ascezą przedniej....
WAK Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Napisano 16 Kwietnia 2014 Nie ukrywam, że podbijam temat - zależy mi na czasie, aby dziś dać odpowiedź do sklepu - chcę podczas świąt pojeździć na Duomaticu ;-). Pewnie zdecyduję się na wersję bezoczkową. A naklejki to szczegół i pewnie da się usunąć...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.