Crothies Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Siema ; )Mam jedno wazne pytanie .... Da rade przerobic jakos piaste na tylnim kole ( piasta z 6 trybami ) tak abym mial tylko 1 zebatke ? Szczegolnie chodzi mi oto ze chce zrobic rower jedno biegowy bez przerzutek. Jesli nie ma takiej mozliwosci to czy jest mozliwosc odczepienia tych wszystkich zebatek na tyle i zalozenie tylko jednej czy musze kupic nowa piaste z 1 zebatka ?? piasta nie jest zintegrowana z zebatkamiZ gory dziekuje za pomoc ; )
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2014 Tak, wystarczy zdjąc obecny wolnobieg i kupićpojedyńczy np taki : http://allegro.pl/wolnobieg-1-rzedowy-dicta-15-single-speed-bmx-m30-i4092682750.html Jak byś miał kasetę, także sa zestawy do tego.
rzezniol Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Mała uwaga ... nakręcić się da. Tylko czy tak czasem po nakręceniu tego wolnobiegu z jedną zębatką na koło zaplecione pod wielotryb, przy założeniu że rama ma haki w których da się napiąć łańcuch, to przy braku napinacza nie narażamy się czasem na możliwe niekontrolowane spadanie łańcucha ? Wnioskuję tak bo nie będzie zachowana linia łańcucha i bez jego prowadzenia mogą wystąpić "jaja". Trzeba będzie albo przepleść koło albo śmigać z łańcuchem na przekosie ale z napinaczem. Dla pewności niech autor wątku sprecyzuje w jaki sposób chce to zamontować Takie moje frywolne rozważanie Pozdrawiam
jack1104 Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 A w jakim celu rezygnujesz z ułatwiania sobie życia? Przednie przerzutki masz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.