mklos1 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Koleżanki i Koledzy! Rąbnąłem się podczas zakupów i kupiłem za krótki łańcuch 10rz do mojego nowego tworu. Teoretycznie mógłbym go wykorzystać go w mtb, bo tam łańcuchy są już wyciągnięte i kwalifikują się do zmiany. Problem w tym, że napęd jest 9sp. Próbował ktoś takiej konfiguracji? Łańcuch Sram 1071. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Będzie działać, bo i czemu miało by nie. Kasety shimano to i tak HG i tak. Jeno zębów więcej mają. A ty chcesz węższy łańcuch do szerszej kasety dać. Mniej więcej to damo jak łańcuch 9s w kasecie 8 . Mało kto tak jeździ ale można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Malo sie tak jezdzi, bo teraz wszystko smiga na 10-tkach. Ale jeszcze pare lat temu, przed 10-tka srama, jezdzilo sie na napedzie 9s z lancuchami 10s. I to bylo norma. 10s jest lepszym lancuchem na napedzie 9s, bo gdzie 9s dzwieczy, 10-tka milczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Używałem takiej kombinacji przez dosyć długi czas - bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.