Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .Chcę połaczyć koło shimano xt m 775 które jest pod qr 9 z foxem talasem pod ośkę qr20 .  Czy jest dostepna jakaś redukcja ośki aby tego dokonać ? Pozdr. 

Napisano

takie redukcje widzałem ,ale ona mi nic nie da . Raczej myślałem o jakiejś kombinacji z samą sztywną ośką aby  ją dostosować do piast xt 775 . 

Napisano

Myślałem że jest coś  na gotowca dostępne  .Awaryjny plan wytoczenia adapterów do piasty już mam w głowie tylko że mi się nie chce :) . Ale jak mus to mus ...

Napisano

ogólnie piasta xt 775 jest na ośce 15  , tylko na jej końcówkach są adaptery na 9 . Myślałem że dostępne są też jakieś adaptery pod 20  do tych piast . 

Napisano

Najszybciej będzie przerobić przez tulejki mocowanie w foxsie z 20 na 15 nie powinno to być skomplikowane. Wtedy skręcasz ośką qr15 i gitara :)  coś w tym stylu http://www.pinkbike.com/buysell/903301/  tylko nie pod 9, a 15-tkę.

A jak coś to uderz do nich robią tuleje montażowe do damperów to i taki adapter powinni zrobić http://allegro.pl/tuleje-montazowe-tulejki-do-dampera-proshox-i4121833134.html

Napisano

Dziękuję za wszystkie rady . Jest natomiast problem aby kupić samą oś sztywną qr15 - bo nie mogę nigdzie znaleźć . Ostatecznie będą  adaptery po qr9  które proponuje kolega Szybkilopez . Pozdrawiam. 

• 3 tygodnie później...