Skocz do zawartości

[Noclegi] Naturcampingplatz - tylko dla naturystów?

szy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :),

w końcu chcemy przejechać się po niemieckim wybrzeżu. Niektóre z tamtejszych kempingów są opisane jako "naturcampingplatz" albo "naturcamp" - czy to oznacza, że są tylko dla naturystów, czy 'tekstylni' też są mile widziani?

Pewnie moglibyśmy obyć się i bez nich, ale ich specyfika powoduje, że są położone w całkiem fajnych miejscach (chociażby na Rugii), do których jazda byłaby na pewno przyjemnością.

Spaliście, wiecie? Dzięki :)

Szy.

PS. Odpowiedź "zostać naturystą" nie wchodzi w grę - nie wszyscy z wybierających się z nami będą tym zainteresowani :]

Myślę że chodzi tutaj o naturę w sensie przyrody a nie naturystów bo niby jak miałoby to wyglądać, oddajesz gacie na recepcji w depozycie i wszyscy latają po campingu na golasa czy ciepło czy zimno ... niezła impreza ... ewentualnie może plaża przyległa do kempingu jest plażą dla nudystów. Faktem jest że oni się tam specjalne nie czają i żeby kąpać się na przysłowiowego waleta nie potrzebują plaży dla nudystów...

• Mod Team

Hehe, a ja temat sprawdziłem i jak się okazuje takich "naturystycznych" kempingów (określanych mianem FKK) jest za zachodnią granicą całkiem sporo. :)
Choć byłem w Niemczech kilkakrotnie, to nigdy na takowy nie zdarzyło mi się trafić.
Nie wiem też, jakie są dokładne zasady i obyczaje panujące na takim wesołym kempingu, ale zapewne za niechęć do rozebrania się do "rosołu" nikt Was z takiego nie wyrzuci, ani za to nie pobije.
Zapewne można się na takim zatrzymać, o ile nie będzie Wam przeszkadzała obecność i wpatrzone w Was oczy innych nagusów. :D:P

oddajesz gacie na recepcji w depozycie i wszyscy latają po campingu na golasa czy ciepło czy zimno ... niezła impreza ...

:thumbsup: 

... może jakaś forumowa ekipa chce się przyłączyć? ;]

A poważnie - to jest jak najbardziej kemping dla naturystów. Być może polega to na tym, że daje naturystom gwarancję niezostania wyrzuconym za nagość. A takich jak my ostrzega na co się decydujemy i że nie mamy mieć żalu o zastane widoki.

Zapewne można się na takim zatrzymać, o ile nie będzie Wam przeszkadzała obecność i wpatrzone w Was oczy innych nagusów.

Dobre :]

No nic, dzięki. O ile nie urodzi się nic w postaci np. konieczności okazania legitymacji Niemieckiego Klubu Gołej Dupy, to dam znać w maju jak nam poszło :]

Szy.

Ehhh... człowiek już nie nadąża, faktycznie może to opcja na zasadzie wchodzisz na własne ryzyko :icon_lol:

Byłem na Rugi, fakt widziałem jedną naturystkę ale z dala od kempingu dla naturystów i od takowej plaży. To akurat nie był zły widok ale wiadomo bywa z tym różnie, więc jakby nie było ryzyko jest jak najbardziej realne :027:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...