Skocz do zawartości

[dojazd] Do Ciechocinka

adammat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powitał!

W najbliższym czasie będę potrzebował dostać się na rowerze z Torunia do Ciechocinka. Jednakże zważywszy na fakt, iż chciałbym jeszcze trochę pożyć, wolałbym nie jechać czymś, co zwie się "Drogą Krajową nr 1" :D. No i tu pytanie do Was, Czcigodni Forumowicze - znacie jakiś przejazd, który pozwoli mi ominąć tę trasę? :) Zważywszy na fakt, iż Ciechocinek nie leży na drugim końcu świata nie będzie problemu, jeśli miałbym nadłożyć trochę kilometrów :)

Napisano

Może najpierw DK15 lub lasem i dalej przez Aleksandrów Kujawski?

Po otwarciu autostrady darmowej chyba nie ma już aż takiego ruchu na jedynce, więc nie odrzucałbym tej drogi.

Napisano

Czerniewice, potem na Wołuszewo wzdłuż drogi nr 1 , dalej asfalt do Ciechocinka , inna droga to ul. Włocławska na drogę gruntową  skrajem poligonu do Otłoczyna i  lasem do Ciechocinka lub Aleksandrówa lub asfalt na Wołuszewo.

• Mod Team
Napisano

Jaki płot? :D
Ja piszę o drodze przez poligon.
Niby jakaś tam zgoda na przejazd jest potrzebna, ale jak nie było strzelania (ta żółta kula z czerwonym paskiem opuszczona przy wjeździe na Podgórzu), to ja zawsze ciąłem śmiało przez poligon. Na grzyby też tam jeździłem.
Jak jest teraz i czy stoją warty to nie wiem, bo dawno nie byłem, ale jak nie strzelają, a Ty nie będziesz zbaczał w poszukiwaniu niewybuchów to spokojnie sobie przejedziesz.

Napisano

Tak jak kolega wyżej napisał z czerni wić kierować się na Wołuszewo. Jestem z Aleksandrowa i właśnie tak jeździli znajomi. Można również przez poligon :) bardziej extrymalne trasa :)

Napisano

Powitał!

W najbliższym czasie będę potrzebował dostać się na rowerze z Torunia do Ciechocinka. Jednakże zważywszy na fakt, iż chciałbym jeszcze trochę pożyć, wolałbym nie jechać czymś, co zwie się "Drogą Krajową nr 1" :D. No i tu pytanie do Was, Czcigodni Forumowicze - znacie jakiś przejazd, który pozwoli mi ominąć tę trasę? :) Zważywszy na fakt, iż Ciechocinek nie leży na drugim końcu świata nie będzie problemu, jeśli miałbym nadłożyć trochę kilometrów :)

Jakim rowerem chcesz jechać? Jedź najlepiej w weekend zawsze poligon jest otwarty i nie strzelają. 

Albo jedź sobie Wodecką przez poligon jest asfalt cały czas.

Napisano

Radzę Ci jechać szlakiem zaczynającym się na ul. włocławskiej w Toruniu. Potem jedziesz w dół pod autostradą. Dalej masz polną drogę o różnym stanie, a kilka km przed Ciechocinkiem mało uczęszczaną szosę. Całkiem przyjemna trasa na lekkie MTB.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...