tom96 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 witam chciałbym się dowiedzieć czy lepiej zamówić spodenki kolerskie z szelkami z wkładem piankowym Lafonte czy z żelowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Spodenki tylko z szelkami.Nie wiem o jakich wkładkach piszesz ale uważam,że w granicach 250 pln dostaniesz już portki z dobrej jakość wkładką.Zresztą to tak jak z siodełkiem,trzeba doświadczalnie ustalić co będzie dobre.Ja np. używam spodenek Northwave i bardzo je sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winiu Napisano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Moim zdaniem też z szelkami koniecznie. Może to akurat ja jestem niezorientowany, ale nie wiem co to Lafonte i nie wiem, czy wielu zna rodzaje wkładek. Przejeździłem trochę kilometrów, ważne by spodnie, w tym wkładka były trwałe bo to wszystko na nogach pracuje, ociera się w warunkach upału, deszczu, pyłu, brudzi się potem, jest często prane. Nie może się ot tak rozpruć, powyciągać, musi schnąć na człowieku. Mam kilka ubrań na rower. I z zeszłego roku mam np. spodenki Sobike. I choć przejechały już dużo, nie wyglądają. Dobrze mi się w nich jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Radzę uważać na gacie z DSR. Całokształt i wygoda wkładki super, ale niestety słabo się wentyluje, co powoduje, że jest tam trochę za ciepło ;/ Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Szelki jak najbardziej, świetnie trzymają spodenki tam gdzie ich miejsce. A poza tym podczas jazdy całkowicie zapominasz o ich istnieniu. Co do wkładki to jeżdżę na żelowej i jestem zadowolony, chociaż uważam, że wkładka wkładce nie jest równa i ta w spodenkach za 50 PLN będzie bez porównania do tej za 250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opium24 Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Ja latam w spodenkach endura bibshorts 2 z żelową wkłądką z ich najwyższej serii 600. Powiem tak. Du*a nie do zajechania. Mam wąziutkie siodełko którego nie czuję. Wcześniej jeździłem na piankowej wkłądce i mogę powiedzieć tylko tyle, że ta piankowa była ..... do d*y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 600 to nie jest najwyższy model wkładki Endury - nad nią są jeszcze 800 i 1000. Ale 600 nie jest zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.