Skocz do zawartości

[spodenki] rodzaj wkładki

tom96

Rekomendowane odpowiedzi

Spodenki tylko z szelkami.Nie wiem o jakich wkładkach piszesz ale uważam,że w granicach 250 pln dostaniesz już portki z dobrej jakość wkładką.Zresztą to tak jak z siodełkiem,trzeba doświadczalnie ustalić co będzie dobre.Ja np. używam spodenek Northwave i bardzo je sobie chwalę.

Moim zdaniem też z szelkami koniecznie. Może to akurat ja jestem niezorientowany, ale nie wiem co to Lafonte i nie wiem, czy wielu zna rodzaje wkładek. Przejeździłem trochę kilometrów, ważne by spodnie, w tym wkładka były trwałe bo to wszystko na nogach pracuje, ociera się w warunkach upału, deszczu, pyłu, brudzi się potem, jest często prane. Nie może się ot tak rozpruć, powyciągać, musi schnąć na człowieku. Mam kilka ubrań na rower. I z zeszłego roku mam np. spodenki Sobike. I choć przejechały już dużo, nie wyglądają. Dobrze mi się w nich jeździ.

Szelki jak najbardziej, świetnie trzymają spodenki tam gdzie ich miejsce. A poza tym podczas jazdy całkowicie zapominasz o ich istnieniu. Co do wkładki to jeżdżę na żelowej i jestem zadowolony, chociaż uważam, że wkładka wkładce nie jest równa i ta w spodenkach za 50 PLN będzie bez porównania do tej za 250.

• 3 tygodnie później...

Ja latam w spodenkach endura bibshorts 2 z żelową wkłądką z ich najwyższej serii 600. Powiem tak. Du*a nie do zajechania. Mam wąziutkie siodełko którego nie czuję. Wcześniej jeździłem na piankowej wkłądce i mogę powiedzieć tylko tyle, że ta piankowa była ..... do d*y :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...