Skocz do zawartości

[Toruń] Dobry serwis rowerowy

romek79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Również przerabiałem ten problem i NIE, w Toruniu nikt nie dopasowuje siodeł ani nawet nie ma szans na "wypożyczenie" siodełka na 10 minut. Jedyną opcją jest... zmierzenie chociaż zgrubnie rozstawu swoich kości kulszowych i kupno siodełka które się mieści w naszym wymiarze. Ja tym sposobem dobrałem swoje Selle Italia Gel Flow i pasuje idealnie :thumbsup: Ale dla ostrożności kupiłem używane, żeby nie wyrzucić tyle kasy w błoto w razie pomyłki... Po jakimś czasie już wiesz jakiego kształtu siodło będzie Ci pasować.

Napisano

Hej! propo sklepów rowerowych! zamierzam zmienic siodło (juz po godzinie jest mi niewygodnie) i mam takie pytanie: czy gdzies w Toruniu można skorzystac ze specjalnego krzesełka, które pomogłoby dobrac odpowiednie siodełko do mojego tyłka? widziałem film w necie jak to sie odbywa, i tak  sie zastanawiam czy gdzies w okolicy jest takie. 

Niby u P.Kwiatkowskiego na Podgórnej jest bike fitting ale nie wiem dokładnie czy jest opcja dopasowania siodła. Po za tym u Leśniewskiego na Kosynierów widziałem żółte testowe siodełka selle italia zdaje się... 

• 3 tygodnie później...
Napisano

04.08.2014 r Wiecie o której godzinie z Torunia wyrusza Tour de Pologne chyba koło 11 bo ja będę tutaj na moście autostradowym i będę obserwował ich z góry, droga prosta widać ich z daleka http://wikimapia.org/#lang=pl&lat=52.845323&lon=18.786310&z=17&m=b&gz=0;187876081;528457535;2467;712;0;0

To powinni dojechać w 30 minut z Torunia do mnie będzie to 22 km od nowego.

Przy okazji mapy Google zaktualizowało widać autostradę zrobioną.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A wracając do serwisu w Toruniu, to znajomy dał mi namiar do gościa który serwisuje rowery, ceny bardzo fajne, a z mojego Revelationa pierwszej generacji wykrzesał nowe życie, dałem też drugi amor - starą Indy, nie sądziłem że z tego trupa też coś wykrzesze, ale dał radę :)Generalnie gość ma skromny warsztat, ale widać że ogarnia a cena bardzo spoko, chyba najtaniej w Toruniu. Nie będę tu wklejał kontaktu, ale jak coś na prv mogę dać.

Napisano

Spinbike - polecam również! Profeska.

Ale jakie ceny ma gość... no soory, docentrowanie koła 50 zł... Tyle to się płaci za za zaplecenie od zera kółka, nawet mnie j bo 35 u Janka na Rubinkowie.   

Napisano

ja za centrowanie placilem 15/szt takze jest to bardzo interesujące co piszesz

Zaniosłem koło na obręczy bezdętkowej, opona była zdjęta, mleczko wylane, i mam wrażenie że jak ten gość zobaczył że mam koło do bezdentki to mnie sklasyfikował jako kogoś kogo można puknąć na kasę... to było rok temu, dopiero zaczynał biznes... może teraz ma inne ceny, mnie w każdym razie zraził niesamowicie takim podejściem, dodam jeszcze że innemu człowiekowi nabił bieżnię sterów na amortyzator i wszystko ok, zrobił to fachowo, bez żadnych zadrapań, ale wziął za to 30 zł... pewnie dlatego że bieżnia była od dobrych sterów a sam amortyzator też nie zgorszy... To jest traktowanie klienta jak frajera, zapytaj w innych serwisach ile kosztuje nabicie miski... 5 zł albo nic, a centrowanie, jak piszesz 15 zł góra. Bez względu na to z jakim kołem czy sterami przyjdziesz. Na tą bieżnię to znajomy ma paragon więc można to zweryfikować, ja za koło wyrzuciłem, a szkoda :)     

Napisano

Grubo ,ja rok temu to nawet nie wiedziałem, że tam serwis jest, Byłem jakieś 2msc temu nie tylko z kołami i z kolei zdziwiłem się, że koleś prawie kasy ode mnie nie wział.

Napisano

Ja tam chodzę z rowerowymi problemami i po części, ale najpierw obdzwaniam inne (czytaj: tańsze) serwisy. Co ciekawe najczęściej jest tak, że dopiero w SpinBike'u zamiast standardowego "nie ma" usłyszę "nie ma problemu" :thumbsup:

Napisano

Wygląda na to że gość poszedł po rozum do głowy i już nie ma cen z wysp. On wrócił z Anglii czy z Irlandii i postawił na sklep, może początkowo miał takie ceny ale zobaczył że nie ma bata i spasował. Nie wiem, ale ja do niego nie pójdę już. W sumie to niczym mnie nie zaskoczył. Kolo wg mnie ma niezły bajer, dobrze gada, opowiada o częściach i rowerach, ale mnie to nie rusza, jak ktoś kręci na mnie wałek to ja tam już nie idę i tyle. 

Napisano

nie róbcie off-topu bo się admin przyczepi ;)

nie róbcie off-topu bo się admin przyczepi ;)

No nie przeginajcie panowie bo moderator jest nadpobudliwy chyba

Napisano

zawodowo siedzę w obsłudze warsztatów samochodowych i zaręczam wam, że kryterium ceny przy wyborze mechanika, jest trochę mało inteligentne bo można swojemu pojazdowi zrobić kuku

za dobre usługi trzeba zapłacić

no chyba, że ktoś jest fanem dmuchanych bułek z biedronki i browara za 1,50 za puszkę to co innego

Napisano

Nie przesadzaj, nabicie bierzni Na amortyzator czy wycentrowanie koła ma swoje ustalone ceny w mieście. Jak ktoś bierze za to 2-3 razy więcej to jest naciągaczem dla mnie zwykłym i tyle. Tym bardziej gdy te usługi nie wyróżniają się niczym szczególnym. Serwisowanie roweru w takim zakresie w niczym nie nawiązuje do serwisu samochodu, stopień skomplikowania jest błahy, a narzędzia do tych usług ma każdy sklep rowerowy. Inni mieli w tym czasie ceny zbliżone do konkurencji, opisywany pan miał przelicznik z funta chyba. Cena za jego pracę była wyspiarska.

Mam w domu 4 rowery łatwo policzyć ile bym przepłacił dając do takiego warsztatu 8 kół.

Napisano

zaręczam wam, że kryterium ceny przy wyborze mechanika, jest trochę mało inteligentne

za dobre usługi trzeba zapłacić

Czyli "inteligentniej" jest zapłacić 50 zł za docentowanie koła w jednym warsztacie, niż 15 zł w innym, który wykona to dokładnie tak samo?

Napisano

nie upieram się o centrowanie, fakt jest taki, że u niego stoi opór do naprawy a gdzie indziej raczej pustki

Napisano
nie upieram się o centrowanie, fakt jest taki, że u niego stoi opór do naprawy a gdzie indziej raczej pustki

Dokładnie, u Leśniaka, w cholerę ludzi, i Kwiatka to samo, w Centrum Rowerowym wciąż ktoś coś do naprawy przyprowadza, kolego, nie pisz takich bajek, U mojego znajomego w garażu też trzeba się umawiać, bo też ma sporo roboty.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...