Skocz do zawartości

[Bydgoszcz] serwis rowerowy

bbc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie do bydgoszczan - gdzie obecnie znajde jakis przyzwoity serwis rowerowy (najlepiej w okolicy Szwederowa). Kiedys jezdzilem do "niebieskiego pawilonu" ale tam widze, ze juz nie ma. A starutki rowerek przywiozlem do rodzicow i przydaloby sie w nim podcentrowac kola i stery wymienic.

Poradzcie gdzie sie udac.

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Ja nie narzekam na serwis centrum rowerowego. Centrowałam tam właśnie kółka - 3 sztuki i zostało to wykonane ok. Jakbym miała centrować, to nigdzie indziej bym nie ryzykowała - z tym, że centrowałam ostatnio jakieś 2 lata temu, więc może się ekipa już zmieniła.

Napisano

A tak fizycznie to ten serwis gdzie sie znajduje? Za kilka dni bede jechal na swieta do Bydgoszczy i moglbym tam rowerek podrzucic.

Napisano

Przepraszam za dwa posty po sobie, ale nie wiem jak edytować.

Już znalazłem siedzibę. Nie skojarzyłem, że sklep centrumrowerowe.pl  to ten serwis o którym mówisz. Jak przyjadę do Bydgoszczy to podskoczę do nich i dopytam czy podejmą się pracy przy moim staruszku. Dziękuję za pomoc.

Napisano

oni mają teraz z tego co widziałam jak ostatnio przejeżdżałam w tych okolicach przeniesioną siedzibę, sklep znajduje się w innej części tych niskich budynków, tj koło sklepu z akcesoriami motorowymi. Po poprzedniej siedzibie został tylko szyld i puste witryny, także tym się nie kieruj w jego poszukiwaniu ;) 

Napisano

Całkiem nieźle też jest w AMSports ul. Jagielońska 94 zaraz obok MediaMarktu. Oddawałem tam kilka razy już rower, zero problemów.

O centrumrowerowym też dużo dobrego słyszałem i siedziba faktycznie jest od ul. Fordońskiej, trochę słabo z zaparkowaniem samochodu.

Napisano

Jeżeli koniecznie chciał byś coś w okolicach Szwederowa, to na Brzozowej 28a, koło przychodni jest 'Sport-Serwis'. 

Oddawałem raz koło do centrowania, hamulce do odpowietrzania, takie bzdety. Wszystko było ok.

Napisano

Całkiem nieźle też jest w AMSports ul. Jagielońska 94 zaraz obok MediaMarktu. Oddawałem tam kilka razy już rower, zero problemów.

Przy zakupie dali ok rabat na rowery ale... serwis jest taki sobie:

- terminy "żadne". Tj zostawiam rower na 3 dni, niech spokojnie sobie zrobią "przegląd standardowy", dzwonię w dzień odbioru czy gotowy - "jeszcze godzinka i będzie gotowy". Ok, mówię, że w takim razie wpadnę dnia następnego. Przychodzę i ... rower rozkręcony, dłubią - w pół h skończyli dłubać. Drugi rower - oddany w sobotę, miał być na wtorek. Był na środę i oczywiście bez informacji o obsuwie.

- polegli w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/158190-lockout-rockshox-xc32-29-lockout-nie-odbija-nie-mylic-z-nie-odbijajacym-amortyzatorem/ - mogą odesłać do serwisu ale wtedy z miesiąc bez roweru (pójdzie więc do nich na koniec sezonu)

- przegląd standardowy zrobiony (płatny), po paru dniach się orientuje, że tylny hamulec tarczowy poluzowany od ramy i sobie ciut lata. Dziwne, że tego nie zauważyli, a nie sądzę by się w parę dni sam odkręcił.

- zgubili śrubkę i szukali jej, szukali... aż w końcu dali starą, ciut rozrobioną z informacją, że wymienią następnym razem. Ok, niech będzie.

- mailowe pytanie do serwisu z prostą sprawą, odpowiedź ... 4 dnia.

Słowem o ile amorka mogli nie znać (bywa?) to samo zorganizowanie serwisu i spraw klientów wypada dość słabo (chyba nie mam wygórowanych wymagań; niestety nie mam porównania z innymi serwisami).

Napisano

Dzieki za podpowiedzi. Obsuwka niw wchodzi w gre bo nie chcialbym zostawiac roweru w serwisie do nastepnego przyjazdu (np. za kilka miesiecy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...