talento259 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam! Na lato mam zamiar kupić do mojego roweru (GT Avalanche 3.0 Disc) nowe hample, gdyż aktualne... No powiedzmy sobie szczerze Tektro Novela furory nie robi, a po za tym kończą się już klocki. Na pewno zmienię na hydrauliczne, po przejechaniu się u kolegi innej opcji nie widzę W oko wpadły mi Shimano M445 ( takie http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/hamulce-tarczowe-hydrauliczne/p,hamulec-tarczowy-hydrauliczny-br-bl-m445-shimano,44758.html ). Jakie jeszcze opcje polecacie? Trzeba zmieniać adaptery? Będzie pasowało? Nie znam sie na tym za bardzo, liczę na pomoc Budżet to MAX 350zł na obydwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrushkin Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Bierz te Deorki http://allegro.pl/hamulce-hydrauliczne-deore-br-m596-metal-nowe-i4150456872.html. Będą lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jeżeli nie zmieniasz rozmiaru tarcz lub amorka na taki z innym mocowaniem tarczówki to będą pasować stare adaptery. Te deorki są bardzo przyzwoite. Z metalicznymi klockami powinny fajnie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Używasz roweru całorocznie? Jeśli tak to z 445 możesz mieć problem w niższych temperaturach. Deore będzie w tym przypadku lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nie, używam tylko wiosna lato i jesień, w każdym razie nigdy nie wyjeżdżam jak jest minus. Edit: A myślicie że dałbym to radę zamontować, czy potrzebny byłby serwis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Bez problemu zamontujesz sam Używam m445, jeździłem trochę w zimę i wszystko jest ok. Mogę je polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.