Skocz do zawartości

[Sklep] Częstochowa-wybór roweru typu Cross w dobrej cenie ?

kuku83

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Właśnie nadszedł czas zakupu roweru, biorąc pod uwagę to, na jakich trasach rower będzie użytkowany zdecydowałem się na zakup roweru typu Cross, i tu mam do Was pytanie, i zarazem ogromną prośbę, ponieważ zależy mi na zakupie roweru w Częstochowie, a być może macie jakiś sprawdzony sklep, który bez wahania możecie polecić, w którym, za dobre pieniądze (do 2500zł. choć cena mogłaby być mniejsza) mógłbym kupić naprawdę dobry sprzęt, za który nie przepłacę, nie musi być to rower z tego roku, bo jeśli byłaby możliwość kupna roweru z bdb osprzętem, ale model byłby z 2012r. to bez wahania bym się skłaniał ku tej opcji, myślałem nawet o zakupie roweru używanego, ale nie wiem czy to dobry pomysł, z drugiej strony znalazłem tylko jeden sklep z używanymi rowerami, ale na stronie internetowej nie ma żadnych wystawionych modeli ani galerii, więc nie wiem czy to nadal jest aktualne. Zależy mi na kupnie roweru w Częstochowie rownież dlatego, że chciałbym się do niego najpierw przymierzyć, aby w pełni być usatysfakcjonowanym po zakupie, a nie kupować w ciemno bez przymiarki, no i druga sprawa to to, że chciałbym zakupić rower na raty.

Z góry dziekuję za odpowiedzi, i pozdrawiam.

W kolejności:

1.najbardziej polecam - Bikemania na Wolności 54/60 - nowo otwarty, ale właściciel Adam siedzi w branży od sporo ponad 10ciu lat, teraz "poszedł na swoje", wadą jest to że mają mały sklep i mogą nie mieć większego wyboru na stanie, ale jak coś to sprowadzą

2. Cyklo na rogu Garibaldiego i Wilsona, sklep większy, więc i wybór większy, a właściciel Rafał to swego rodzaju człowiek-legenda w Czewie ;)

3. ostatecznie Nartyrowery.pl - siedziby na Wolności obok Ronda Mickiewicza lub Kościuszki za Kinem. Nie lubię ich (mam swoje powody :P ) ale mają chyba największy wybór rowerów na stanie ze wszystkich w/w.

Polecam zacząć od Adama, jak nie będzie miał to dopiero iść do reszty.

MrJ Dziękuję za szybką i co najważniejsze bardzo pomocną odpowiedź, cieszę się że trafiłem na konkretną osobę.

Po niedzieli wyruszam, do Częstochowy w celu zapoznania się z ofertą podanych przez Ciebie sklepów, być może wpadnie mi coś w oko, i nie długo będę śmigał na nowym sprzęcie.

Póki co, dziękuję za pomoc.

A nie ma sprawy. Co prawda na forum udzielam się od wielkiego dzwonu, a w rodzinnej Czewie nie mieszkam od jakiegoś czasu, ale i tak zerkam czasami co się w Mieście Świętej Wieży dzieje.

Ogólnie sklepów jest dużo, i zajrzeć możesz do każdego - sławetna hurtownia na Drogowców, Kocot na Okólnej, Ransport na Wolności (zaraz koło Bikemanii, zresztą ich właściciele mieli jeszcze niedawno spółkę, ale się rozeszli), coś na Worcella (róg AK, naprzeciwko AJD/Poltechniki) i Szajnowicza (na skos od "trójkąta"), ale w tych trzech w/w powinieneś znaleźć coś najszybciej. 

Najlepsze ceny i obsługę serwisową powinien dać ci Adam, ale wybór będzie większy w Cyklo (i on też czasami dorzuca akcesoria w dobrej cenie) i w nartyrowery. Od Bikemanii do nich jest 3 minutki piechotą, do Rafała już musisz się kawałek cofnąć ale daleko też nie masz. To nie Drogowców :P Ogólnie gdzie nie kupisz z tych trzech to powinieneś być zadowolony. 

• 3 tygodnie później...

W ubiegłym roku zakupiłem rower w Nartyrowery Aleja Tadeusza Kościuszki 23. Objechałem chyba wszystkie sklepy rowerowe w Cz-wie, na początku żeby zobaczyć, dotknąć, przymierzyć i zrobić rundkę. Jeśli chodzi o ogólne doradztwo to najlepiej moim zdaniem wypadł Kocot na Okólnej, najsłabiej @rowery na Sobieskiego. Po dokonaniu wyboru marki pozostały cztery sklepy prowadzące sprzedaż Krossa na którego to padł mój wybór. Jednak żaden ze sklepów nie posiadał modelu który sobie upatrzyłem na stanie. Rozpoczęły się negocjacje cenowe, i tu najlepiej wypadł sklep na Kościuszki. Od ceny katalogowej otrzymałem 12% rabatu, rower sprowadzono w 2 dni. Rower zakupiłem w systemie 60% płatne gotówką przy odbiorze 40% rozłożyłem na raty.  

Ogólnie cenowo najbardziej elastyczni są w Częstochowie chłopaki z "nartyrowery" z kościuszki lub tez z wolnosci jesli chodzi o grubszy zakup , sam bylem tego przykladem a jezeli chodzi o serwis jak do tej pory, to polecam Adama z wolności 54/60 w miare swiezy sklep przy przelotce .

Cześć

Dość długo nie zaglądałem do założonego przeze mnie tematu, z prostej sprawy, uważałem po prostu że nie wielu użytkowników będzie zainteresowaniem kontynuowaniem tego wątku, ale widzę że się pomyliłem, no i dobrze. Z drugiej strony to zajęty jestem jeżdżeniem na swojej nowej maszynie, tak nowej, kupiłem ją w sklepie w Rudzie Śląskiej, a jak do tego doszło ? Byłem zainteresowany zakupem roweru Kross Evado 4.0 z 2014r. a to z racji tego że tu na tym forum służący dobrą radą forumowicze polecili mi właśnie ten model ze względu na to że w tym przedziale cenowym którym ja poszukuję roweru (2500zł) będzie to jeden z lepszych wyborów, no i zacząłem poszukiwania, obdzwoniłem całą Częstochowę i nigdzie nie był dostępny, a trochę tych sklepów obdzwoniłem i objeździłem. Pamiętam że w sklepie NartyRowery na ul Wolności jeśli zdecydowałbym się na sprowadzenie roweru (choć sprzedawca nie był pewny czy rower w ogóle jest dostępny u dystrybutora) to otrzymałbym na rower ok. 7% rabatu, natomiast odwiedziłem kolejny sklep @rowerypl na ul. Sobieskiego i tam polecono mi Scotta już nie pamiętam jaki model, ale osprzęt o klasę niższy niż we wspomnianym Krosie, ale jeśli zdecydowałbym się na tego Scotta, to mógłbym dostać 10% rabatu, niestety (lub stety) nie zdecydowałem się na zakup w żadnym z wymienionych sklepów, a to dlatego że zależało mi na jak najszybszym zakupie, bo święta się zbliżały, i zależało mi na tym aby wolny czas spędzić na dwóch kółkach, z drugiej strony już żona robiła mi jazdę, że non stop tylko czytam, i czytam o tych rowerach, i nic innego już nie robię, chyba miała rację ;) Więc zacząłem już obdzwaniać miejscowości na śląsku, i właśnie trafiłem na sklep w Rudzie Śląskiej i na kompetentnego Pana Tadeusza, poinformowano mnie od razu że tego modelu Krossa którego poszukuję obecnie nie mają, ale może zaproponować mi coś innego. Więc pojechałem tam do sklepu, i powiem Wam, że tylu rowerów w jednym  miejscu jeszcze nie widziałem bynajmniej w Częstochowie, tak na oko to może ze dwa tysiące, dodatkowo bardzo miła obsługa która zna się na rzeczy. Wybrałem ten model:

http://www.tretwerk.net/Crossbike/Staiger-Idaho-Herren-schwarz-lime.html

Oczywiście dostałem 20% rabat na rower, i naprawdę jestem zadowolony z wyboru, ponieważ moim zdaniem pod każdym względem deklasuje Krossa Evado nawet wizualnie, więc mogę każdemu z czystym sumieniem polecić ten sklep, oczywiście ze względu na obsługę, dobre rabaty, naprawdę duży wybór rowerów, proponuję każdemu kto chce zakupić nowy rower nawet z czystej ciekawości podjechać, i zapoznać się z ofertą, w sumie nie jest to daleko, a myślę że warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...