Aziraal Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Postanowiłem wybrać nowe hamulce do roweru ale nie wiem jakie kupić, znalazłem dwie oferty i zastanawiam się które wybrać.Potrzebuje porady które kupić by potem nie narzekać na nie. http://allegro.pl/hamulce-alu-z-linkami-i-pancerzem-2-kolory-ha11-i4136660658.html http://allegro.pl/hamulce-v-brake-de-one-br-de003-przod-tyl-i4134996084.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Zdecydowanie De one z tych 2. Lepiej wykonane i mają lepsze sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 A takie pytanie, ciężko jest założyć nowe hamulce wraz z nowymi linkami/pancerzami ? bo nie mogłem dać rady ze starymi wziętymi ze strychu ^^. P.S - Ten drucik(sprężyna?)który idzie od miejsca w którym się zakręca śrube mocującą do roweru ma latać ot tak sobie ? czy ma być napięty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Z czym nie mogłeś dać rady? Wymiana hamulców i pancerzy/linek to czynność o niewielkim stopniu trudności, wymaga to niewielkiej ilości narzędzi (imbus 5 mm ewentualnie 4 mm do śruby mocującej dźwignie hamulcowe na kierownicy), coś do cięcia drutu/pancerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Znaczy dałbym rade miałem każdy klucz, ale te hamulce nie były zbyt dobre.Apropo czegoś do cięcia co polecacie ?, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ten drucik(sprężyna?)który idzie od miejsca w którym się zakręca śrube mocującą do roweru ma latać ot tak sobie ? Tak ten drucik to sprężyna, ma być założone za ten bolec wystający z ramienia. Póki hamulec jest nie zakręcony, sprężyna prawdopodobnie lata luźno i tak ma być. Napina sie dopiero po zamontowaniu na pivotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Już rozumiem, a co najlepszego by było do ucinania linek i pancerzy ? oprócz kątówki/szliferki ^^ I czy pancerze muszą być przycięte tak by nie było ich za mało i za dużo ale raczej za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 No jakieś nożyce do blachy, gilotyna i tym podobne narzędzia. Pancerz nie może być za krótki bo ... bo lipa zablokuje np ruch kierownicy. Za długi może być ale wprowadzi niepotrzebnie opór w układ. Odcinki od kierownicy do ramy mają być takie by przy maksymalnym skręcie nie zabrakło pancerza ani nie było do za dużo ... ma być w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.