franz19 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 W szale konsumpcjonizmu, kupiłem ramę Unibike expert, zapominając że nie jest ona dostosowana do hamulców v brake. Jako że przenoszę cały osprzęt ze starej ramy, nie chcę przechodzić na tarczówkę. Wiem że można kupić osobno piwoty, jednak nie widzę sensownego miejsca do ich wkręcenia w ramie. Czy takie adaptery rozwiązałyby sprawę. http://www.bikestacja.pl/pl/adaptery-z-piwotami-accent.html Proszę o pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Zwróć ramę. Żadne adaptery tutaj nie rozwiążą problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 To są adaptery do widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franz19 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 niestety zwrot odpada, ponieważ kupiłem używkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 No to teraz Ty ją sprzedaj. Nic innego nie wymyślisz poza przeproszeniem się z tarczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Albo zrezygnujesz z tylnego hamulca. Są tacy którym jeden wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Najtańszy używany zacisk promax, może nawet avid, do tego najtańsze używane tylne koło z tarczą, wyjdzie około 90zł i spowalniacz na tył będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franz19 Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 .Nie, na jazdę tylko z przednim raczej się nie odważę. Trudno pójdzie, do ludzi. Najtańszy używany zacisk promax, może nawet avid, do tego najtańsze używane tylne koło z tarczą, wyjdzie około 90zł i spowalniacz na tył będzie No jeżeli to by była kwestia stu pln, to rzeczywiście warto nad tym pomyśleć. A co do koła, to wystarczyłoby samą piastę wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Nie ma sensu wymieniać piasty, rozplecenie+zaplot wyjdzie za drogo.. http://allegro.pl/kolo-mtb-gorskie-tyl-alexrims-na-shimano-fh-m495a-i4132818182.html ewentualnie tutaj z tarczą: http://allegro.pl/kolo-tyl-sun-ringle-mtx-39-shimano-m475-i4145116263.html Zaciski (jeden można sprzedać): http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-tektro-i4137696290.html Znalezione tak "na szybko", gdyby powertować tablicę, to myślę że na spokojnie można się zamknąć w 100zł , przykład: http://olx.pl/oferta/hamulec-tarczowy-avid-bb5-CID767-ID55Nk9.html#56a11048a4 zestaw tarcza+hamulec+klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franz19 Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Czyli klamki też do wymiany? A jak taka tarcza by wypadła w stosunku do v brake'ów deore xt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Klamka nie jest do wymiany, te tarcze wypadną porównywalnie, jedynym minusem może być piszczenie no i większy koszt klocków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Albo zrezygnujesz z tylnego hamulca. Są tacy którym jeden wystarcza. Bez przesady! Są też tacy, którym w samochodowych progach nie przeszkadzają dziury, a sprawność hamulca traktują po macoszemu. Muszą być dwa hamulce i koniec kropka! Chyba, że ktoś jeździ tylko po hopkach na jakimś zamkniętym terenie w dirt'cie to wtedy jest to dopuszczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja tylnego prawie nie używam .. ale wole go mieć ... niestety dokładając 100zł z tych piwotów kupił byś lepszą ramę wiec to nie ma sensu ... ramę sprzedaj. Kup inną i zapewne masz teraz nauczkę żeby 3 razy sprawdzać co sie kupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franz19 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 To jaką byście zaproponowali rozsądną cenę za taką rame? 2i regulaminu Mógłbyś poprzeć to jakimś linkiem do przykładowej ramy w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Nie wiem no, szukaj, ja mam za ciebie ramy szukać jaka ci sie podoba ? Nie nam twoich gustów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franz19 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 A np. el norte od Accenta, jakby się plasował w stosunku do experta. Geometria na oko w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ramy accenta sa w porządku, użytkownicy o nich raczej sie pozytywnie wypowiadają. Myślę że w dziale rowery/ramy szybciej znajdziesz odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franz19 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ok. El norte zamówiony, expert idzie do ludzi. Dzięki wszystkim za rady. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.