ZnamSieNaTym Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Myślałem że złapałem snake'a (zeszło powietrze z tylnego koła) więc na bardzo szybko zmieniłem dętkę na drodze nie przyglądając się starej. W domu chciałem ją załatać ale jakież było moje zdziwienie gdy podpompowałem starą dętkę w celu wykrycia ujścia powietrza. Dętka się odkształciła i wygląda jak jajko, dodatkowo po przeciwnej stronie wentyla jest jakby wgniecenie. Czy może mi ktoś powiedzieć czym zostało spowodowane owe odkształcenie? Może nie ułożyłem jej prawidłowo? I czy na takiej dętce można jeszcze jeździć?
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2014 Nic innego jak wada fabryczna
beardman Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Wg mnie jest to wada dętki. W miejscu wentyla jest po prostu grubsza guma i ciężej się naciąga po napompowaniu. Przy większym ciśnieniu w oponie się to wyrówna bo opona będzie stanowiła opór przed nadmiernym rozciągnięciem. Jeśli dętka trzyma powietrze to nie masz się co martwić. Pozdrawiam
ZnamSieNaTym Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Dzięki Panowie za swoje opinie, zareklamowałem w takim razie do sprzedawcy, zobaczymy czy uzna.
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Takie "kabanosy" nie mają wpływu na użytkowanie.
ZnamSieNaTym Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 Tak czy siak, zgłosiłem reklamację, sprzedawca uznał i ma mi dosłać nową sztukę, starej nie muszę odsyłać
LUKASZ1980 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Jeśli jest w kształcie jaja to nie problem,gorzej jak się nie rozciąga koło zaworu,powoduje to dziwny efekt bujania na asfalcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.