marrcin Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam, dzisiaj zauważyłem u dziecka pęknięty plastik w miejscu gdzie jest śrubka do regulacji chyba naciągu ramion , nie wiem czy tak może jeździć , żeby mu nie brakło hamulca w jakimś momencie ? Zastanawiam się nad kupnem nowych ale nie wiem co wybrać dla dziecka 7 lat , koła 20" , jaki model i na co zwrócić uwagę , czy wszystkie pasują ? Cena myślę około 50-60zł Myślę może o takich : AVID SINGLE DIGIT 3 - http://allegro.pl/hamulce-v-brake-avid-single-digit-3-super-cena-i4064928782.html lub takie : SHIMANO ACERA/ALTUS BR-M422 - http://allegro.pl/hamulce-v-brake-shimano-acera-altus-br-m422-czarne-i4069436986.html akurat obie aukcje z mojego miasta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Jeżeli w rowerku ma typowe v-brejki to pasować będą oba. Którego byś nie wybrał będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 z tego co teraz znalazłem na necie to obecnie ma : Lee-chi 209 P For Kids-Bikes typowe tzn.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Tzn takie w budowie jak wszystkie v-brake. Nie jakiś "żółty" wynalazek o wyglądzie v-brake. Ale, jeśli nawet Scott wkłada je do swoich rowerów dziecięcych, to można założyć, że sa typowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Takie ma a tu usterka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Będą pasować każde v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 te ze zdjęcia to chyba jakieś chińskie dziadostwo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Tak. Dlatego pękły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrcin Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Rower jeszcze na gwarancji ale czy to obejmuje gwarancja? Powiedzą ze kręciłem tym za mocno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Co powiedzą tego nie wiem. Jedyne co wiem to to, że takiej usterki być nie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Bardziej synchroniczną pracę ramion oferują hamulce Shimano z podanych ofert. Jeśli chodzi o pęknięcie plastiku - to problem kiepskiego bardzo materiału. Problem bardzo typowy jednak do gwarancyjnego wywalczenia raczej trudny. Sprzedawca wie że to badziew. Element ten w odrobinę lepszych jakościowo hamulcach jest metalowy i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.