Aziraal Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Mam problem z hamulcami, nie znam firmy wziąłem jakieś no-name'y od kolegi tak aby troche pojeździć tu i tam, ale... gdy założyłem linke, klamke i hamulce z przodu i gdy hamuje to przy klamce jak mam normalnie ustawione i dociśnięte śruby linka sama wychodzi od klamki i trzeba ręcznie ją wstawiać na swoje miejsce, jak to naprawić ? Prosze nie usuwać tematu jak coś źle napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Co masz na myłśi że linka sama wychodzi ? Przy klamce jest linka zakończona taką baryłeczką, ona ma sie zahaczyć w klamce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Zahaczyłem ją ale jak dalej się popatrzy na klamkę to jest taki wkręt z śrubką którą się wkręcą do klamki i właśnie z tego wychodzi owa linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 A szczęki cofają się, czy zostają przy obręczy , i linka wychodzi przy klamce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Zostają przy obręczy i linka wychodzi przy klamce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Mi to wygląda na złe poprowadzenie pancerza, może za długi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Raczej nie jest za długi ponieważ pancerz jest nawet za krótki o... +-5 cm mowa tu o jego końcówce gdy idzie do hamulców (dodam, że do hamulce przednie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Pokaż zdjęcia . linki i pancerze nowe ? jeżeli nie to wymień . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aziraal Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Linka jest dobra nie powykrzywiana więc można jej używać, lecz pancerze nie za profesjonalnie dociąłem czy to pancerze mogą być winą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jeśli ramiona zostają w pozycji przysuniętej w stronę obręczy to naprawdopodobniej klocki zapierają się o jej krawędź - klocki są nowe czy używane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebol Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Mogą być klocki tak jk pisze Tobo , sprawdź jeszcze czy ramiona chodzą płynnie na piwotach i czy masz prawidłowo założone sprężyny na ramionach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Linka jest dobra nie powykrzywiana więc można jej używać, lecz pancerze nie za profesjonalnie dociąłem czy to pancerze mogą być winą ? Jeśli w miejscu cięcia zawinął się ku środkowi kawałe drutu z oplotu to jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.