rlk Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 CennikPoczty polskiej. Policzyłem priorytet, gabaryt B, waga 10-15kg, 3000zł ubezpieczenia i wyszło mi 92 zł. Ekonomia 87zł. Jak dla mnie DHL jest "bezpieczniejszy", tańszy i możesz umówić się z kurierem na konkretna godzinę. Tylko musisz uważać żeby wymiary paczki nie przekroczyły 150x100x50 bo potem liczą sobie kolosalne kwoty rzędu 200zł i więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Kurcze nie wiem skąd te ceny bierzecie, ale nigdy więcej za wysyłkę roweru nie płaciłem więcej niż 40zł pocztą polską. Paczka ekonomiczna w przeciągu 2-3dni. Nie wiem po co bawić się w kuriera, tak duża paczka raczej nigdzie nie zaginie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 senjiro dobrze mówisz że do 40 zł bez problemu wyśle się rower. Ja wczoraj wysłałem rower kurierem UPS za pośrednictwem strony dwiepaczki za 29,99zł z południa polski a dzisiaj był już u nowej właścicielki nad morzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Tylko na poczcie trzeba na wymiary uważać bo chyba paczka musi być do 140cm długości. Polecam przejść się do sklepu rowerowego po karton, z reguły że są w nim równe pierdoły, które ułatwią zapakowanie roweru. W końcu nowe do sklepów też przychodzą w paczkach z Tajwanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 pozwolisz że Cię poprwie jak byłem się orientować ile by mnie wysyłka kosztowała to Pani z okienka powiedziała że muszę się zmieścić w 150cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.