bialykom Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 a czy ktos ma doswiadczenie z wysylka roweru za granice? dokladnie chodzi mi o anglie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Wysyłałem kiedyś rower do znajomego przez firmę OPEK. Koszt 50zł, rower ubezpieczony i dostarczony do odbiorcy na drugi dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 GLS versus moja szosowa Biria. Zarysowali trochę lakier i udało im się wygiąć przedni zacisk. Rower był dobrze zapakowany. Chciałbym zobaczyć minę wszystkich ufających naszym kurierom, kiedy po otwarciu paczki ukazała by się im w obudowie komputerowej dziura po wózku widłowym. (zdarzenie autentyczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mała Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja wysyłałam DHL-em Ze śląska w Bieszczady przesyłka od drzwi do drzwi coś ponad 50 zł. zapakowałam w folię a wcześniej przełożyliśmy pedały, skręcili kierownice i owinęli szarym papierem miejsca które mogły by być uszkodzone(np. przerzutki). Suma (szerokość +długość + wysokość) powinna być do 3m, waga chyba do 30 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja sobie sprowadzam bika z usa i wychodzi na to ze tam sama przesylka po kraju wychodzi kolo 250zl :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A mi amoniak wysłał ramkę Pocztą Polską i już miesiąc idzie. On nie ma czasu, aby zobaczyć, co się stało, natomiast ja nie mogę nic zrobić na razie. Lepiej dopłacić do tego kuriera - a pozatym ja mieszkam w bloku gdzie jest jeden oddział Poczty Polskiej. Jak ja widzę, jak oni pakują paczki do samochód, jak oni je wnoszą do miejsca odbioru - to nóż sie w kieszeni otwiera. Koleś wchodzi po schodach do tego puntku gdzie odbierają paczki. Ma ich około 5 ułożonych każda na każdej. Już jest na ostatnim schodku, a tu mu paczka zaczyna lecieć w dół. Gołe 6 wysokich schodków ! ! ! ! Jeżeli był tam telefon - to została z niego na pewno atrapa, bo już nie działał. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 UPS - 51 pln za wysyłke roweru i juz nastepnego dnia był na drugim krańcu Polski u nowego właściciela. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jelen Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 ja tam pracuje w DPD Polska( dawny Masterlink) na magazynie(nosze/oklejam/sortuje paczki) i nie raz ludzie wysylali rowery masterlinkiem, i to czy dochodzą np porysowane to już zależy tylko od tego jak paczka została zapakowana, jak widze 'rowery' z marketów, które są raz owinięte folią i przejechane taśmą "plombą" to az sie smutno robi, przeciez taki rower musi zostac wlozony do tira, tir jedzie przez pol polski, zawsze są jakieś dziury czy coś, więc jest opcja, że będzie się tasował z innymi paczkami niezależnie jak się go umiejscowi na tirze. Naklejka Fragile (nie rzucać) nic tu nie da... dlatego jak wysyłacie rower to róbcie to z głową.. pedały odkręćcie, do jakiegoś worka i ciap zipem doramy czy coś, kiere zkręćcie o 90° etc. owinąć to jakimśkartonem z obu stron przejechać taśmą klejącą i tyle. starczy. elo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja kiedyś mój rower także dostałem przesyłką ( nie pamiętam jaką firmą ). Tzn. z Przasnysza przyszedł do sklepu i tam go odebrałem. Sama fola bąbelkowa i zwykła taśma. Efekt - rysy do samej gołej stali. Radzę zawsze upominać ludzi sprzedających rowery, żeby zapakowali rower w jakiś nawet używany karton po rowerze. I najlepiej jak ma jeszcze na dole taką małą "paletę - szynę" na koła. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wirgin Napisano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Najtaniej jest przesłać rower firmą Opek. Nie ma różnicy z kąd do kad byle w kraju. Warunek to owinąć karton i folia. Za przesyłkę roweru 16kg to kwota 36zł 16gr. Jeżeli lżejszy to taniej. Rower dotarł nie naruszony na drugi dzień. Bez owinięcia dopłata i koszt ok. 45-50zł. Karton lub folię najlepiej wziąć z hurtowni materiałów budowlanych lub wykończenoia mieszkań ( mają duże rozmiary) lub poprostu ze sklepu rowerowego. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ja wysylalem rame kurierem gls. nigdzie nie musialem chodzic, przyjechal, nawet wszedl do domu i zabral paczke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viviusek Napisano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Mój rowerek został przysłany przez firmę DHL. Zadowolony z kuriera rower przyjechał po 2 dniach z drugiego końca Polski. Stan idealny nienaruszony zapakowany w tekture a w środku folią oplątany. kurier miły sprawdziłem przy nim czy sie wszystko zgadza i odjechał nic nie płaciłem ponieważ koszty przesyłki pokrywał sklep hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0b3k Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Najtaniej jest przesłać rower firmą Opek. Nie ma różnicy z kąd do kad byle w kraju. Warunek to owinąć karton i folia. Za przesyłkę roweru 16kg to kwota 36zł 16gr. Jeżeli lżejszy to taniej. Rower dotarł nie naruszony na drugi dzień. Bez owinięcia dopłata i koszt ok. 45-50zł. Karton lub folię najlepiej wziąć z hurtowni materiałów budowlanych lub wykończenoia mieszkań ( mają duże rozmiary) lub poprostu ze sklepu rowerowego. powodzenia Ty farciarzu, następnym razem unikaj OPKA jak ognia, wpisz w google "opek" i poczytaj o nich.... sam mialem z nimi jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurierrowerowy Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeśli zależy Ci na czasie to najlepsi wrocławscy kurierzy dostarczą Twoją przesyłkę w ustalonym czasie i w ustalonym miejscu tak szybko jak to tylko to możliwe. Skontaktuj się z nami. ja znalazłem taką stronkę z ofertą kurierów wrocławskich pod adresem http://kurier-rower.webpark.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Fajna reklama, ale nie lepiej było topic napisać, że taka firma jest zamiast odgrzebywać stary topic i do tego nie na temat pisać? (Proszę mi rower zawieźć na środę do Suwałk ...) Jak już agitujecie po forach to trochę "pomyślunku" i wysiłku by się przydało w tych działaniach. Pozdrower i powodzenia w interesach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 http://skocz.pl/kurierskie firm jest sporo. Pocztex proponował mi za 80 zł!!!! Wybrałem więc wisła-kurier (w linkach) przesyłają biki niezależnie od wagi za 50 zł od drzwi do drzwi. Jedyne co trzeba zrobić to pedały odkręcić a reszte owijają lub zabezpieczają kartonem (najlepiej uszykowac swój - karton na boki). Witam czy ktoś miał do czynienia z tą firmą czy jest jakaś niepewna czy git ??? Chce najtaniej wysłać rower ale jak mam patrzeć na długość potem kurier np. Ups ustala masę fakturową paczki to pozamiatane z ceną... Czy ktoś zna coś konkretnego w cenie do 50zł za wysyłkę nie biorące pod uwagę długości przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Znalazłem coś takiego -> http://www.kurjerzy.pl/ firma z Gdańska NIP i REGON podany ale kontakt tylko i wyłącznie droga internetową czy ktoś korzystał z ich usług?? Ceny mają o wiele tańsze niż na stronach kurierskich np. UPS wyszedł o 50zł taniej niż mi powiedziała pani przez telefon licząc gabaryty paczki 110x45x60... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Czy ktoś może ostatnio wysyłał rower? w przyszłym tygodniu będe musiał wysłać odemnie na drugi koniec polski. I nie wiem co wybrać kurier czy poczta? JA zacząłem liczyć ile by wyszedł kurier tzn. paczka niestandardowa , jakaś strefa B i wogóle to masakra. Jak mówicie, jak to zrobić ? Koszta graja role gdyż zobowiązałem się zapłacić za wysyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Dużo korzystam z poczty polskiej w pracy i raczej nie polecam. Często gubią, dochodzą zniszczone albo wyciągają sobie towar i zaklejają paczkę. Kurier jest drogi ale masz pewność i ubezpieczenie. W siódemce z której też korzystam za 2zł ubezpieczają do 5000zł. UPS chyba odpada bo z tego co pamiętam to paczki powyżej 1metra każą na paletę wkładać. Najlepiej jak zadzwonisz do kilku największych i powiedzą ci na infolinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Pocztexem za 35zl wyslesz i jest na dzien nastepny, odebralem ostatnio 2 rowery w ten sposob wyslane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 kello jak mogło wyjść 35zł za dwa rowery jak tak patrze na cennik pocztex'u to jakoś tego nie widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jemu pewnie chodziło że za jeden wyszło 35zł. a odbierał po prostu dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A czy ktoś z was kożystał z usług serwisu dwiepaczki.pl :icon_question: Według tego co mi podano to wysyłka roweru kosztowała by mnie 29,99zł Dzisiaj byłem na poczcie i ew. koszt wyniósł by (licząc 17kg z opakowaniem itp.) 57zł + koszt ubezpieczenia ok 25zł. Nie wiem co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Paczka pocztowa priorytet, gabaryt B, 15-20kg to 48zł + ubezpieczenie DHL - 72zł Sam wybieraj, dla mnie to oczywiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Skoro mam problem z wyborem to nie jest to takie pczywiste dla mnie . Bardziej jesteś za poczta czy kurierem A no i jeszcze raz zapytam czy ktoś korzysta z usług dwiepaczki.pl :icon_question: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.