kojott Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witajcie, jaka będzie różnica w działaniu (Manitou Drake sprężynowy z asystą powietrzną) między ustawieniem na 80mm, a 100mm z SAGiem większym o te 2cm? Zakładam, że wtedy odległość oś-korona jest taka sama przy statycznym siedzeniu na rowerze. Jak to wpłynie na jego pracę i sterowanie rowerem? pozdrawiam piątkowo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 To znaczy ile tego SAGu 40 mm ?, działanie tego widelca to będzie jakaś masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 jak to z Sag'iem większym o 2 cm??? SAG 3 do 4 cm używa się tylko i wyłącznie w widelcach zjazdowych o skoku 170 - 200 mm i więcej(w przypadku większego skoku, SAG proporcjonalnie rośnie)Nie wiem jakim cudem chciałbyś uzyskać SAG 40 mm w Drake. Może chodziło Ci o to jak będzie pracował widelec o większym skoku o te 2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 To znaczy ile tego SAGu 40 mm ?, działanie tego widelca to będzie jakaś masakra Taak takie monstrum . Czyli praca będzie do niczego... ale co konkretnie się zmieni? Progresja? Pytam tak czysto teoretycznie, bo pewnie nie dałoby się takiego sagu uzyskać przy mojej sprężynie. Chyba, że próżniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 będzie nurkował na każdym zakręcie, oraz przy hamowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Już nie mówiąc ze prawdopodobnie będzie dobijał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojott Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Moja ciekawość zaspokojona dzięki, można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 jak to z Sag'iem większym o 2 cm??? SAG 3 do 4 cm używa się tylko i wyłącznie w widelcach zjazdowych o skoku 170 - 200 mm i więcej(w przypadku większego skoku, SAG proporcjonalnie rośnie) Nie wiem jakim cudem chciałbyś uzyskać SAG 40 mm w Drake. Może chodziło Ci o to jak będzie pracował widelec o większym skoku o te 2 cm. SAG okolo 25-30% nagminnie uzywany jest w enduro. Przy widelcu 150mm to okolo 5cm, przy 3 cm nie mam szans przy normalnej jezdzie po Beskidach, abym wykorzystal 140mm skoku, bez wzgledu jaki lomot by to byl /bez lotow/ Wspomniane 3cm przy widle 203mm to troche, ze tak powiem, dziwna sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Taaa ale w 80mm to połowa skoku Ja co prawda tyle ekstremalnie miałem w damperze ... ale to inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 nie wiem co kolega shotgun miał na myśli, a jeśli to co ja zrozumiałem to wynikało to tylko i wyłącznie z niedoczytania mojego postu i nieporozumienia. Złośliwości na bok do autora tematu - widzę że temat założyłeś tak aby wyjść na głupka bo chwilowo nie miałeś co robić. Zamykam i stosownie nagradzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.