lauda86 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Witam Panowie. Zamierzam przesiąść się na szosę tzn. zacząć z nią przygodę i powiem szczerze że dość długo błądzę. Na początku miałem kupić ją jako drugi rower...później okazało się że będę zmuszony wymienić rower mtb jednak znów pojawiło się zielone światło na zakup szosy znów. Waham się między zakupem czegoś nowego typu Rose, Canyon lub jakiejś używki. Mam pytanie do kolegów po fachu co myślicie o takiej propozycji z allegro: http://allegro.pl/rower-szosowy-colnago-art-decor-i4121488077.html Nie ukrywam że rowery Colago zawsze mi się podobały i zawsze chciałem mieć tak samo zresztą jak Bianchi. Jak oceniacie jego stan i zużycie? Wart jest tej ceny no i czy będzie mi pasował. Mam ok.192cm wzrostu i nogę ok 88-90cm. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Z używanymi rowerami to jest tak... całkiem ładnie wyglądają na zdjęciach jednak jak już przyjdzie do domu to wtedy zonk... zaczynają cię drażnić te wszystkie rysy, obdrapania, okazuje się ze przerzutka jest krzywa albo ma luz jak.... nie wiadomo jak jest wiedza o sprzęcie sprzedającego możliwe ze dla niego wszystko działa a tu się okaże że łożyska do wymiany, linki pancerze .... itd. Ja osobiście brałbym słabszy sprzęt ale NOWY do którego nie będzie trzeba obrazu dokładać no chyba ze modernizować do lepszego osprzętu. Poza tym geometria tej ramy jest jak z poprzedniej epoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Przed zakupem można obejrzeć rower. Jeżeli kupujesz oglądając tylko zdjęcia to można się faktycznie naciąć. Na allegro jest kilku sprzedawców którzy maja demobajki i używane w idealnym stanie. Sam kupiłem taką szose 2 tygodnie temu i jest w idealnym stanie. Osobiście kupiłem używany z allegro ponieważ rose i canyon przekraczały mój budżet. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 http://allegro.pl/nowa-szosa-conway-race-sport-400-1-2-ceny-i4129332431.html Ja od tego kupowałem polecam i też mam Prince szosę fajna http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=16484&us_id=15577622 opony te same co u mnie osprzęt lepszy o oczko lżejszy o 300 g koła trochę lepsze rama ma gładkie spawy polerowane licytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Oo świetne!ciekawe za ile ostatecznie pójdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Rama jednak karbonowa jest. Na pewno nie sprzeda go poniżej 3 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Bardzo fajny jest ten Price tylko boję się przy swojej wadze lekko ponad 100kg o tak lekką karbonową ramę. Pisząc o geometrii nie z tej epoki pewnie chodzi Tobie o tak krótką górną rurę w porównaniu do rury pionowej tak? Wydaję mi się że to akurat nie jest problem przy pierwszej szosie. Pozycja będzie bardziej komfortowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Własnie karbonowa jest wytrzymalsza od alu i 110 kg nie jest straszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lauda86 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Poczekamy zobaczymy jak będzie się sytuacja rozwijać z licytacją. W końcu jeszcze kilka dni zostało, a może i coś ciekawego jeszcze się pojawi w między czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.