rosa90 Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, czas na pierwsze pytanie na forum. Czytałem od kilku dni a teraz potrzebuję pomocy. Mój wynalazek: http://klaudex.pl/images/rowery/rower_folta_Ithavo_bialy_28.jpg btw. nie wiem co mnie poniosło przy zakupie roweru z takimi obręczami. Potrzebuję gotowe koło (tył) lub do złożenia (zaplecenie w serwisie) 28" pod V-brake. Jeżdżę 90% ścieżki rowerowe/asfalt miasto i 10% teren typu utwardzona ścieżka w lesie. Nie mam kompletnie pomysłu. Wiem że chce piastę na łożyska wymienne/maszynowe czy jak to się zwie. Kaseta 8 przełożeń. Planuję zakupić oponę continental cyclocross speed, tylko jaka szerokość... ? Proszę doradzić. Myślę że jednak nie mniej niż 1,5 i na pewno drut bo zwijana sporo więcej kosztuje. Tak jak w temacie, budżet 300 zł. Czy to jest wykonalne? Pozdrawiam serdecznie
rosa90 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Co powiecie na taki zestaw: Piasta Novatec 802 SB Obręcz Alexrims ACE 18 Opona Conti Cyclocross speed Szprychy - ? DT? Sapim? Dartmoor? Powinienem się zmieścić w 300 zł zgodnie z założeniem. Proszę o opinię.
rosa90 Napisano 19 Maja 2014 Autor Napisano 19 Maja 2014 Zakupiłem: Obręcz - Accent Crossracer Piasta - Novatec 802 SB Szprychy - Sapim 2.0 Opona - Continental Tour Ride 28 x 1.6 Dzięki za pomoc oO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.