Niedzwiedz1 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Nowy łańcuch i stara kaseta trzeszczały bo nie były do siebie dopasowane - te dwa elementy wymienia się zawsze razem gdyż stary łańcuch będzie szybciej zużywał nową kasetę, a nowy łańcuch może skakać po używanej kasecie. Najprawdopodobniej jakbyś jeszcze trochę pojeździł na takim zestawie to by się wyrobiło i działało jak trzeba. Przerzutkę dostałeś taką samą - Alivio tylko one się z czasem zmieniały trochę, więc żeby były dokładnie takie same to pewnie musiałbyś szukać leżaków magazynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanNoName Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam, mam pytanie czym różni się ta kaseta(CS-HG30-8 11-30) od CS-HG31-8 11-30? Bo jestem prawie gotowy na zakup tej HG31. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Witam, mam pytanie czym różni się ta kaseta(CS-HG30-8 11-30) od CS-HG31-8 11-30? Bo jestem prawie gotowy na zakup tej HG31. HG31 jest to nowsza wersja HG30. Różni się całkiem sporym odchudzeniem w porównaniu do starego HG30. Zdecydowanie lepiej brać teraz HG31 - jest to kaseta o najlepszym stosunku cena/jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanNoName Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dzięki wielkie za odpowiedź. Także ta kasetka + łańcuszek hg40 zostały zamówione i mam nadzieje, że długo mi posłużą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan910 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki wielkie za odpowiedź. Także ta kasetka + łańcuszek hg40 zostały zamówione i mam nadzieje, że długo mi posłużą Wspomniana kaseta: Pierwszy łańcuch kmc z8 posłużył około 3tyś. Profilaktyczna wymiana, na hg40. Obecnie mam 8 tys na liczniku. Shimano nieco dłuższy od kmc - 0,8cm, oraz da się wyginać na boki o 3-4 cm wiecej, cóż pracował dłużej. Wczoraj wróciłem do kmc. Kaseta trzyma się dzielnie, wiadomo 6-7-8 podpiłowane. Jeden zasadniczy plus hg40: działa płynniej i ciszej. Będziesz zadowolony, dobry zakup w małych pieniążkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi