Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Serwis był robiony

być może ucieka z np nie dokręconego korka, zaworka albo za mało smaru na uszczelkach i jest nieszczelny zwyczajnie. Można by troszkę gęstego oleju dolać.

Napisano

być może ucieka z np nie dokręconego korka, zaworka albo za mało smaru na uszczelkach i jest nieszczelny zwyczajnie. Można by troszkę gęstego oleju dolać.

Jak to zrobić? Tak nawet żeby było już w razie czego. Muszę go rozbierać?

• Mod Team
Napisano

Nie mając pompki nic nie zdziałasz :P Jak byś ją miał to można wykręcić wentyl z korka i przez otworek wlać ze 2-3ml oleju np 80w, albo odkręcić cały korek i wlać tyle samo.

• Mod Team
Napisano

Ja ostatnio sam z siebie sie śmiałem. Dziwiłem sie od miesiąca czemu mi damper zaczął syczeć a nie powinien. Okazało sie że wentyl od IPF był tak szczelny ze przy ugięciu było słychać syk ... tak że zaworki bywają nieszczelne czasami :P

Napisano

Zapada się jak jeździsz ? Sądzę, że nie. Wiec jak powiedziano wcześniej, zamiast smaru, ma olej w lagach, a ten wydaje z siebie dźwięki przy uginaniu. U mnie też zmieniłem smar na olej i słychać amor czasami. Nie panikuj, a jeśli już to go rozbierz i się dowiesz, co i jak. Konstrukcja prosta, jak drut. Powietrze dołem raczej nie ma ja uciec, bo musiało by Ci wywalić oring wraz z gwintem i amor by padł.

Napisano

Zapada się jak jeździsz ? Sądzę, że nie. Wiec jak powiedziano wcześniej, zamiast smaru, ma olej w lagach, a ten wydaje z siebie dźwięki przy uginaniu. U mnie też zmieniłem smar na olej i słychać amor czasami. Nie panikuj, a jeśli już to go rozbierz i się dowiesz, co i jak. Konstrukcja prosta, jak drut. Powietrze dołem raczej nie ma ja uciec, bo musiało by Ci wywalić oring wraz z gwintem i amor by padł.

To samo napisalem kilka postow wyzej.

Rowniez w Epiconie zmienilem ze smaru na olej w dolnych lagach i rowniez jest taki dzwiek :)