Skocz do zawartości

[ Wybór roweru ] Który odpowiedniejszy dla mojej jazdy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Kolegów Rowerzystów!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum, na początek chciałbym sie przywitać :) Mam na imie Daniel, mam 21 lat i pochodze ze stolicy Wielkopolski.

Mam nadzieje że nie bede sprawiał problemów na forum i bede mogł komuś kiedyś pomoc :)

Ale na chwile obecną to ja chciałbym poprosić was o pomoc. Mianowicie chciałbym kupić rower MTB Full, który byłby odpowiedni do '' mojego '' stylu jazdy i upodobań :)

W celu tym opowiem troche o sobie, wiec:

Od poczatku mojej przygody rowerowej zawsze jezdzilem na rowerach MTB, prawdopodobnie dlatego , że uwielbiam jezdzić w terenie- leśne scieżki , bezdroża, polne drogi i tego typu teren, to to co lubie najbardziej. Najprosciej mowiąc uwielbiam trudny teren, lubie sie pomeczyć podczas pokonywania ostrych zakretów, stromych zjazdów czy podjazdów, czuc prace amortyzatora na kazdym wyboju. Jeżdże dość agresywnie, lecz nie jakoś super wyczynowo ( jednak od czasu do czasu z jakiegos wyzszego kraweznika czy góreczki sobie wyskoczyc lubie  :sweat:  ). Poza '' rekreacyjnymi '' przejażdzkami w terenie jeżdze rowerem... no mowiac 100% szczeże to wszedzie.

Do pracy, do szkoly, do sklepu, do znajomych, na ryby itp. ( na rowerze który kupilem niedawno robie 750-800 kilometrów miesiecznie(!) jednak ten rower średnio sie nadaje do ciezszych warunków )

Nie rozpisując sie juz niepotrzebnie bardziej - potrzebuje roweru, ktory zniesie moje dlugie kilkunastokilometrowe przejażdzki w terenie , jak i dlugie jazdy po terenie równym. zależy mi na konforcie jazdy i wytrzymałości i trwałości sprzętu.

I tutaj dwa modele rowerów, które mam na oku, tylko nie wiem który bedzie dla mnie odpowiedniejszy. Nie wiem czy kupić emm.. '' zwykly '' czy warto zainwestowac wiecej  w nieco bardziej... ''doprawiony'' technicznie. Jako że super znajomosći na temat rowerów jeszcze nie mam ( A mam nadzieje że szybko zdobęde  :sweat:  ) wole napisać tutaj , i poprosić o porady doświadczonych i znajacych sie na rzeczy kolegów rowerzystów. :thumbsup:

Kandydat numer I to B'twin Rockrider 6.3 : http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-63-id_8208677.html

Kandydat numer II to B'twin Rockrider 6,5 : http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-65-id_8208678.html

W linkach znajdują sie parametry techniczne rowerów , jesli mogłbym prosić, bylbym bardzo wdzieczny, gdyby ktoś z was drodzy koledzy był w stanie porównać oba rowery i napisać swoją opinie, który byłby bardziej odpowiedni dla mnie. :thanks:

Z Góry Dziekuje ! I pozdrawiam !

Ps. Rower któy mam obecnie to Kross Grand Rifter C3, mam z nim same problemy i chcialbym kupić nowy, lepszy, bardziej dostosowany do mojej jazdy. Wiem że rowery za taką cene mogą byc za słabe na moją jazde i długo dystansowosć , ale na wiecej na razie nie moge sobie pozwolić :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...