Caurus93 Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam ! Jestem nowym urzytkownikiem tego forum, dlatego więc proszę o odrobinę wyrozumiałości Posiadam od 3 lat rower szosowy marki Bianch <Vento Caurus>, remontując go miałem możliwość zakupienia różnych części, widełki obręcze, opony, sztyce pod siodło... ITD. Lecz jest jedna część w zasadzie b. mała bo gumowe uchwyty na drążkach hamulców, któreych nigdzie nie mogłem znaleźć, W salonie w którym często się zjawiałem powiedziano mi iż gumki tego typu nie posiadają, jest to rower na osprzęcie SHIMANO 600 starej maści lecz wątpie żeby nie można było tego nigdzie dostac, i tutaj prośba do użytkowników forum, prosił bym o jakieś dokładne rady co do zakupu takiej części na internecie ? Lub co do pomalowania jej ? w tym tkwi kłopot że gumki te strasznie szpecąco wyglądały z śniezno białego, zrobiły się zabrudzone po trasach pot+kurz i wyglądają jak błoto. Chęć zaradzenia skłoniła mnie do uzycia różnych środkó w celu pomalowania na kolor czarny, lecz tylko pogorszyłem sytuacje. Nowa okleina na kierownice zabrudzała się czarna farba nanoszoną z gumek z okolicy drążka... Więc bardzo bym prosił o POLECENIE mi serwisów internetowych w których posiadali by możliwie dopasowalne części lub prosił bym o pomoc w kwesti naprawy tych gum. Co do tematu zamieszczam foto poniżej... Jeśli jest niewyraźne moge zrobić w lepszej jakości w dzień. Pozdrawiam i czekam na jakieś szybkie odpowiedzi...
CeeZaRicko Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Twoja nomenklatura rowerowa jest jeszcze w powijakach (popracuj nad tym drążek hamulca? dżizas... ) nigdy nie miałem styczności z szosą więc jedynie mogę Cię naprowadzić na trop -> Wrzuć w google- "guma klamki hamulca" (na którymś forum widzę że ktoś poruszał temat tych gum właśnie w klamkach shimano 600) na allegro są gumy na klamki w cenie 33 PLN pod nazwą Gumy Nakładki Na Klamki Hamulcowe.Pzdr.
Caurus93 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Hmmm... No tak był temat "Gumy na klamki SHIMANO 600" http://szosa.org/topic/628-gumy-do-klamek-shimano-600-ultegra/ Napisano 10 marzec 2009 - 21:08 chyba o to chodzi ---> http://allegro.pl/it...mano_rozne.html Lecz ta ukcja dawno wygasła a żaden z moderatorów czy załozycieli nie odświeżał treści tam zawartych. Fakt podesłane mi gumy na allegro, sa gumami na klamki do SHIMANO lecz do typu starszego SHIMANO 600 na pewno nie będą pasowały wystarczy się przyglądnąć mojej klamce na zdjęciu, tak samo żadne przycinania modenrnizacje nie wchodzą w gre ponieważ z tej gumy nie da się dopasowac do klamki tego typu. Przepraszam za pomyłke klamki z drążkiem ^^ Drobne przoczenie... Gdyż wcześniej operowałem nazwą "klamki" Temat nadal w toku... Znalazłem pewne klamki na serwisie Allegro i nawet zalicytowałem, lecz po wnikliwych oglądzinach dostrzegam że gumy na klamkach nie są oryginalne i że nie przylegają do klamek a co do montowania to można by było się zdziwić dopiero montując... http://allegro.pl/show_item.php?item=4136655280 Czy jest możliwość żeby te gumy były pasowne do klamek i że aby na pewno się ułożą ?
Caurus93 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Znalazłem w serwisie Tablica.pl używane oryginalne klamki z gumami, oczywiście uzywane za około 50 zł... Temat uważam za zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.