Skocz do zawartości

[wkładka] LaFonte - wszyli złą wkładkę?

x7fire

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie problem. Zamówiełem w BCM Nowatex spodenki z wkłądką La Fonte (HD ergonomic carbon), czyli tą jak na tym zdjęciu

(stosowaną np w Vezuvio Lafonte) zamiast oryginalnej wkładki HT-90

Tydzień temu odebrałem paczkę ze spodenkami i okazało się, że wszyli HT-90. Spodenki odesłałem, dzisiaj odebrałem nową paczke ze spodenkami i mam wrażenie że to znowu inna wkładka niż zamówiona. To co dostałem wygląda tak - zdjęcie wkładki

Z tego co czytałem (w tym artykule) to wkładka Lafonte :

"Z wyglądu przypomina obciągniętą materiałem folię bąbelkową. Widoczne są jakby dziury, a na wierzchu miła dzianina. No i przede wszystkim grubość – wkładka jest solidnie gruba, bo na 14mm"

A ta która dostałem w dotyku przypomina zwykła gąbkę o niedużej grubości - na zdjęciu tego dobrze nie widać, ale te czarne nitki na całej długości wkłądki to nie jakieś zagłębienia tylko zwykły wzorek

Ktoś ma wkładkę LaFonte u siebie i może zweryfikować?

Faktycznie tak jest, dzięki za odp

Swoją drogą dziś taką odpowiedź dostałem od BCM

"Na chwilę obecną wkład LaFonte, który wszywamy jest koloru czerwonego,
musimy to poprawić na naszej stronie,

jeszcze rok temu wkładkę LaFonte mieliśmy koloru pomarańczowego i z perforowaniem (dziurki jak w plastrze miodu)
na chwilę obecną przerzuciliśmy się we wkładach o półkę wyżej, ponieważ wkład pomarańczowy i czerwony mają te same parametry jeśli chodzi o amortzację, tą samą wielkość, to samo profilowanie,
ale czerwony ma dłuższą żywotność, czyli w praktyce- nie usiedzi się tak szybko jak wkład pomarańczowy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...