x7fire Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Mam takie problem. Zamówiełem w BCM Nowatex spodenki z wkłądką La Fonte (HD ergonomic carbon), czyli tą jak na tym zdjęciu (stosowaną np w Vezuvio Lafonte) zamiast oryginalnej wkładki HT-90 Tydzień temu odebrałem paczkę ze spodenkami i okazało się, że wszyli HT-90. Spodenki odesłałem, dzisiaj odebrałem nową paczke ze spodenkami i mam wrażenie że to znowu inna wkładka niż zamówiona. To co dostałem wygląda tak - zdjęcie wkładki Z tego co czytałem (w tym artykule) to wkładka Lafonte : "Z wyglądu przypomina obciągniętą materiałem folię bąbelkową. Widoczne są jakby dziury, a na wierzchu miła dzianina. No i przede wszystkim grubość – wkładka jest solidnie gruba, bo na 14mm" A ta która dostałem w dotyku przypomina zwykła gąbkę o niedużej grubości - na zdjęciu tego dobrze nie widać, ale te czarne nitki na całej długości wkłądki to nie jakieś zagłębienia tylko zwykły wzorek Ktoś ma wkładkę LaFonte u siebie i może zweryfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Wkładka jest ok, mam tą samą. Spodenki kupowałem w siedzibie firmy więc wszystko jest tak jak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x7fire Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 To zmienił się wygląd? W tym artykule tez jest fotka wkładki i wygląda tak jak na stronie BCM. A ta którą ja mam w spodenkach w ogole nie przypominaj jej kształtem ani opisanym wykonaniem. Rozumiem, że kolor może się zmienić, ale cały wygląd i budowa :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmk83 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Najwidoczniej tak. Innych LaFonte nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x7fire Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Faktycznie tak jest, dzięki za odp Swoją drogą dziś taką odpowiedź dostałem od BCM "Na chwilę obecną wkład LaFonte, który wszywamy jest koloru czerwonego,musimy to poprawić na naszej stronie,jeszcze rok temu wkładkę LaFonte mieliśmy koloru pomarańczowego i z perforowaniem (dziurki jak w plastrze miodu)na chwilę obecną przerzuciliśmy się we wkładach o półkę wyżej, ponieważ wkład pomarańczowy i czerwony mają te same parametry jeśli chodzi o amortzację, tą samą wielkość, to samo profilowanie,ale czerwony ma dłuższą żywotność, czyli w praktyce- nie usiedzi się tak szybko jak wkład pomarańczowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.