kda Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Witam, prosze o porady w sprawie zakupu dobrego licznika, lub zegarka z pulsometrem. Musi pokazywac predkosc, dystans i puls. Fajnie byloby miec zegarek, ktory to moglbym wykorzstac jeszcze do np. biegania. Na rowerze zawsze jezdze z iPhonem, wiec jesli chodzi o rejestracje trasy, to moge do tego wykorzstac telefon. Nie ustalilem ceny granicznej, ale nie chce przesadzac z wydatkami - chcialbym kupic cos w rozsadnej cenie. Co polecacie?
Piehursson Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 ile kasy możesz przeznaczyć na taki zakup?
kda Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Optymalnie do ok. 500-600PLN, (w komplecie z opaska mierzaca puls) ale jak jest jakas ciekawa oferta, to nawet wiecej. Z drugiej strony, jesli jest jakis dobry licznik za 300 to nie chcialbym tez przeplacac.
Piehursson Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 rzuć okiem na taki licznik http://www.forumrowerowe.org/blog/247/entry-773-test-uzytkowy-licznika-ciclomaster-cm-421-hr/ z zegarkiem w tym budżecie, który posiadałby także GPS będzie ciężko. Z nowych najtaniej wyjdzie Garmin FR210 (fr110 wyjdzie taniej ale nie nie mam pewności czy jest w stanie wyświetlić prędkość w km/h) ale i tak przekroczysz budżet. Ja od siebie poleciłbym Garmina FR310XT (obecnie najlepszy stosunek cena/możliwości), który już jest wszechstronnym kombajnem (zegarek triathlonowy) z rozbudowanymi funkcjami zarówno biegowymi jak i rowerowymi, funkcjami nawigacyjnymi i długo działającą baterią. Jednak nowy z opaską to wydatek rzędu ~950 zł. Można poszukać "używek". Ja ostatnio swojego 310XT po wymianie gwarancyjnej na nowy egzemplarz z dwuletnią gwarancją sprzedałem za 800 zł... ale to i tak nadal za dużo. Poniżej 800 kupisz nowego geonaute onmove 710 w decathlonie.
kda Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 A np. POLAR RC3 GPS Bike? Moge go kupic nowego w wersji na rower w cenie 780 PLN
Piehursson Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Bardzo dobra cena... aż podejrzanie dobra. Zegarka nie miałem okazji testować osobiście ale myślę, że to też całkiem niezły wybór. Na pewno lepszy niż Garminy FR110 i FR210, gorszy jednak od FR310XT. Jeśli nie zależy Ci na pomiarze kadencji i prędkości z koła (prędkość wszak możesz brać z GPS) to może uda Ci się jeszcze taniej znaleźć wersję bez czujników rowerowych.
rafall63 Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Polecam , co prawda kupiony niedawno i nie do końca we wszystkim sprawdzony Sigma ROX 6.0 np. http://allegro.pl/sigma-licznik-z-pulsometrem-rox-6-0-sts-altimetr-i4102155273.html?source=mlt i obowiązkowo http://allegro.pl/sigma-sport-00120-stacja-dokujaca-topline-2012-rox-i4143143934.html?source=mlt a na stronie Sigmy trzeba kupić http://www.sigmasport.com/en/produkte/bikecomputer/?gesamt=1&position=1 za połowę ceny bo do licznika dostajemy kupon na 50 % zniżki . Wszystko działa idealnie a plik z zapisem trasy przez GPS czy to z telefonu czy z innego logera można zaimportować do programu i obejrzeć na mapie wprawdzie po niemiecku ale działa błyskawicznie . Musisz mieć komplet bo wykresy i tabelki naprawdę cieszą oko .
mucher Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 A np. POLAR RC3 GPS Bike? Moge go kupic nowego w wersji na rower w cenie 780 PLN tyle że Polar jedzie sowim własnym standarem komunikacj - więc rozbudowywanie go jest możliwe tylko o (oczywiście droższe) komponenty Polara. 310XT to fajny wybór - można spróbować ściągnąć np. z Amazona.uk, nowy HR kit wychodził chyba 140 funtów, do tego czujnik prędkości/kadencji z Decathlonu za 80 zł.
bliitz Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Jak wygląda spraw wymiany baterii w urządzeniach W.I.N.D w przypadku Polara? Zdaje się, że samemu nie można tego zrobić. Ile kosztuje taka czynność, ktoś się orientuje?
kda Napisano 18 Maja 2014 Autor Napisano 18 Maja 2014 Ostatecznie kupilem Garmin Edge 510. Budzet przekroczony, ale licznik jest bardzo fajny. Szczegolnie podoba mi sie latwa synchronizacja z iPhonem. W razie pytan dotyczacych licznika sluze pomoca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.