Skocz do zawartości

[amortyzator] RS TORA SL i DART 3

szatan21292

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.  Dziś sprzedaję  rock shoxa torę SL  oraz Rock shox DART 3.   Dart 3 służył wiernie w rowerze testowym za naszą zachodnią granicą natomiast TORA SL została zdjęta z nowego roweru.

Oby dwa amortyzatory są w stanie wizualnym bardzo dobrym a TORA SL jest jak nowa, bo w zasadzie jest nowa :)

Ceny:   TORA SL   - 300zł

więcej zdjęć na email.  Wszelkie pytania proszę kierować na priv bądź na mój email szatan21292@wp.pl

WP_20140408_006.jpg

WP_20140408_008.jpg

Napisano

Otóż to,  Tora ma pewną wadę,  tłumienie powrotu nie działa i blokada skoku blokuje tak powiedzmy w 70-80%.  Kwestia wymiany tłumika.

Napisano

Biorąc pod uwage, że za kompresje i powrót odpowiadają dwa oddzielne tłumiki to naprawa może trochę drogo wyjść.

Napisano

Biorąc pod uwagę że jest to amortyzator z tłumieniem hydraulicznym, to równie dobrze mogła się uszkodzić, zniszczyć, zestarzeć się,  jakaś uszczelka, oring  i to też może być przyczyną niedziałającej regulacji tłumienia powrotu.   Hipotez może być wiele. Puki się amortyzatora nie rozbierze to pewności nie ma.  

Czy naprawa będzie kosztowna? w to wątpię , ale mimo wszystko sprzedaję znacznie taniej z uwagi na to że na chwilę obecną jest on uszkodzony. 

Napisano

Biorąc pod uwage, że za kompresje i powrót odpowiadają dwa oddzielne tłumiki to naprawa może trochę drogo wyjść.

W Torze jest tylko jeden tłumik - Motion Control odpowiedzialny za tłumienie.

Biorąc pod uwagę że jest to amortyzator z tłumieniem hydraulicznym, to równie dobrze mogła się uszkodzić, zniszczyć, zestarzeć się,  jakaś uszczelka, oring  i to też może być przyczyną niedziałającej regulacji tłumienia powrotu.   Hipotez może być wiele. Puki się amortyzatora nie rozbierze to pewności nie ma.

Dziwne to trochę, bo wykręcenie tłumika i sprawdzenie czy to wina oringa lub uszczelki to dosłownie 10 min. Ja bym to spradził, gdybym mógł amortyzator sprzedać 100-150 zł drożej (no chyba, że już sprawdziłeś) ;)

Napisano
Dziwne to trochę, bo wykręcenie tłumika i sprawdzenie czy to wina oringa lub uszczelki to dosłownie 10 min. Ja bym to spradził, gdybym mógł amortyzator sprzedać 100-150 zł drożej (no chyba, że już sprawdziłeś)  

Nie sprawdzałem, nie mam głowy teraz do rozbierania i sprawdzania co w nim jest nie tak.

Sprawę przedstawiam jasno i klarownie, nic nie ukrywam,  kto jest  chętny i lubi samemu majsterkować przy sprzęcie ten kupi tą Torę i doprowadzi ją do ładu przy zasadniczo małych  kosztach.    Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany z Was to proszę pisać na priv a temat naprawy tej usterki założyć w innym dziale.     Fakt chciałbym za nią 300zł  lecz pamiętajmy że polski złoty jest dość elastyczny ;)

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:

- Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione

- Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu

Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...