szatan21292 Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Witajcie. Dziś sprzedaję rock shoxa torę SL oraz Rock shox DART 3. Dart 3 służył wiernie w rowerze testowym za naszą zachodnią granicą natomiast TORA SL została zdjęta z nowego roweru. Oby dwa amortyzatory są w stanie wizualnym bardzo dobrym a TORA SL jest jak nowa, bo w zasadzie jest nowa Ceny: TORA SL - 300zł więcej zdjęć na email. Wszelkie pytania proszę kierować na priv bądź na mój email szatan21292@wp.pl
szatan21292 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 A właśnie nie zauważyłem, za darta 3 chciałbym 280zł, wystawiony jest już na allegro.
Dzordaneiro Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 No właśnie widziałem je, ale pewien nie byłem
qsik Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Też nie ogarniam, ale nie chciałem komentować
kamfan Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Tora ma uszkodzone tłumienie, więc dlatego tak tanio
szatan21292 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Otóż to, Tora ma pewną wadę, tłumienie powrotu nie działa i blokada skoku blokuje tak powiedzmy w 70-80%. Kwestia wymiany tłumika.
qsik Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Biorąc pod uwage, że za kompresje i powrót odpowiadają dwa oddzielne tłumiki to naprawa może trochę drogo wyjść.
szatan21292 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Biorąc pod uwagę że jest to amortyzator z tłumieniem hydraulicznym, to równie dobrze mogła się uszkodzić, zniszczyć, zestarzeć się, jakaś uszczelka, oring i to też może być przyczyną niedziałającej regulacji tłumienia powrotu. Hipotez może być wiele. Puki się amortyzatora nie rozbierze to pewności nie ma. Czy naprawa będzie kosztowna? w to wątpię , ale mimo wszystko sprzedaję znacznie taniej z uwagi na to że na chwilę obecną jest on uszkodzony.
kamfan Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Biorąc pod uwage, że za kompresje i powrót odpowiadają dwa oddzielne tłumiki to naprawa może trochę drogo wyjść. W Torze jest tylko jeden tłumik - Motion Control odpowiedzialny za tłumienie. Biorąc pod uwagę że jest to amortyzator z tłumieniem hydraulicznym, to równie dobrze mogła się uszkodzić, zniszczyć, zestarzeć się, jakaś uszczelka, oring i to też może być przyczyną niedziałającej regulacji tłumienia powrotu. Hipotez może być wiele. Puki się amortyzatora nie rozbierze to pewności nie ma. Dziwne to trochę, bo wykręcenie tłumika i sprawdzenie czy to wina oringa lub uszczelki to dosłownie 10 min. Ja bym to spradził, gdybym mógł amortyzator sprzedać 100-150 zł drożej (no chyba, że już sprawdziłeś)
szatan21292 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Napisano 12 Kwietnia 2014 Dziwne to trochę, bo wykręcenie tłumika i sprawdzenie czy to wina oringa lub uszczelki to dosłownie 10 min. Ja bym to spradził, gdybym mógł amortyzator sprzedać 100-150 zł drożej (no chyba, że już sprawdziłeś) Nie sprawdzałem, nie mam głowy teraz do rozbierania i sprawdzania co w nim jest nie tak. Sprawę przedstawiam jasno i klarownie, nic nie ukrywam, kto jest chętny i lubi samemu majsterkować przy sprzęcie ten kupi tą Torę i doprowadzi ją do ładu przy zasadniczo małych kosztach. Tak więc jeśli ktoś jest zainteresowany z Was to proszę pisać na priv a temat naprawy tej usterki założyć w innym dziale. Fakt chciałbym za nią 300zł lecz pamiętajmy że polski złoty jest dość elastyczny
szatan21292 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Widzę że mało chętnych na tą Torę SL Tak więc nowa cena - 210zł.
rowerator Napisano 1 Maja 2014 Napisano 1 Maja 2014 Czy ktoś się orientuje czy będą pasować do kross level a3 2012 rocznik???
szatan21292 Napisano 1 Maja 2014 Autor Napisano 1 Maja 2014 Jeśli pytasz czy moja Tora będzie pasować do tego roweru, to tak będzie pasować. Ma 100mm skoku więc będzie ok.
szatan21292 Napisano 7 Maja 2014 Autor Napisano 7 Maja 2014 Temat już nie aktualny, sprzęt sprzedany. Można temat zamknąć.
Mod Team Maniak Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Napisano 8 Maja 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.