Skocz do zawartości

[Koło] 28" tylne, całe lub do złożenia. Potrzebne na wczoraj :)

rmk83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ni z tąd ni z owąd pękła mi dzisiaj tylna obręcz, wcześniej nie wykazując nawet podstaw do tego. Przejechałem na niej 11.000km, nie wiem czy to dużo czy mało ale jest czas się skończył nagle i niespodziewanie w środku mega oberwania chmury :| Nie wiem czy jest sens abym kupił ten sam model, który mam czy jednak zainwestować w coś lepszego - model to KELLYS Draft 622x19, 28".

W związku z tym muszę na gwałt szukać nowego koła, w całości lub do złożenia. Terminy w serwisach są teraz napięte, sam koła nie zaplotę więc wolałbym gotowe choć wiem, że dużo lepiej je złożyć.

Moja waga ~84kg, 80% jazdy to najróżniejszej jakości asfalt, reszta to szutry itp. Lubię jeździć dłuższe trasy, od czasu do czasu zakładam sakwy więc dodatkowe kg. Nie mam rozeznania jeśli chodzi o obręcze i koła w całości, jest to ostatni element, który myślałem, że przyjdzie mi wymieniać :) Wiem, że piasta jest jeszcze w dobrym stanie ale też pójdzie do wymiany.

Z tego co na szybko doczytałem to piasty Novatec mają dobre opinie, obręcze Alexrims, szprychy nie mam pojęcia. 

Budżet max 250-300 pln.

Dzięki za szybką pomoc, bez koła nie ma jazdy :)

edit: przy okazji - gdzie w Poznaniu ew. zaplotą dobrze, szybko i tanio te koło? :)

Napisano
Napisano

Jak pod V-brake, to mam koło tylne na piaście LX-a, obręczy Argon Cross i szprychach Sapim.

Koło jest nowe. Jakby co to zapraszam na priv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...