Skocz do zawartości

[buty] pierwsze spd

kalisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na wstępie prosze modów zeby nie usuwać tematu. przymierzam kupić pierwsze buty spd. Chciałbm żeby były jak najtańsze. najlepiej do 200 zł ale jak będzie trzeba dołoże. słyszałem o butach z twardą i miękką podeszwą i nie wiem którą wybrać, ale też nie zabardzo się orientuje które buty mają twarda a które miękką i jaka jest miedzy nimi różnica w praktyce.

Wybór padł na buty shimano. wytypowałem na razie 2 modele;

http://allegro.pl/shimano-buty-sh-xc30-czarne-r-44-mod-2014-xtrabike-i4114831318.html

http://allegro.pl/shimano-sh-m077-czarno-biale-buty-mtb-shm077-r-44-i4061820744.html

Czy te buty są godne polecenia? jaką mają podeszwe?

Może ma ktoś inne propozycje? która podeszwa bedzie lepsza na początek? Chciałbym po zejsciu z roweru np. iść do sklepu itp.

proszę o pomoc :laugh:

Wiesz co.....? Myślę że i te i te są dość dobre na początek, aż za dobre.

Jeżdżę 2 lata w butach dużo mniej uznanej marki. Buty widziały i przeżyły nie jedno i jakoś nie narzekam, wręcz odwrotnie jestem bardzo zadowolony.

Te buty w porównaniu do moich to wypas wiec myślę że na początek i jedne i drugie będą bardzo ok.

Witam. Na wstępie prosze modów zeby nie usuwać tematu. przymierzam kupić pierwsze buty spd. Chciałbm żeby były jak najtańsze. najlepiej do 200 zł ale jak będzie trzeba dołoże. słyszałem o butach z twardą i miękką podeszwą i nie wiem którą wybrać, ale też nie zabardzo się orientuje które buty mają twarda a które miękką i jaka jest miedzy nimi różnica w praktyce.

Wybór padł na buty shimano. wytypowałem na razie 2 modele;

http://allegro.pl/shimano-buty-sh-xc30-czarne-r-44-mod-2014-xtrabike-i4114831318.html

http://allegro.pl/shimano-sh-m077-czarno-biale-buty-mtb-shm077-r-44-i4061820744.html

Czy te buty są godne polecenia? jaką mają podeszwe?

Może ma ktoś inne propozycje? która podeszwa bedzie lepsza na początek? Chciałbym po zejsciu z roweru np. iść do sklepu itp.

proszę o pomoc :laugh:

077 są testowane w dziale testy tu na forum, poczytaj. 

Popieram całym serduszkiem, a model M087 (mam takie) są całkiem dobre i nie czuję presji, aby następne buty brać z wyższej półki. Miękkie buty typu Accent Traffic/Tracker są może i tańsze, ale szluruffki są gorszym rozwiązaniem, a same buty dużo dłużej schną niż plastiki (ma to znaczenie na kilkudniowych wycieczkach).

po przeczytaniu testu o m 077 chyba się na nie zdecyduje ze względu na cenę i opinie. A może ma ktoś buty godne polecenia w cenie m 077?

A jeszcze takie pytanie, czy do butów shimano są w komplecie bloki? Konkretnie chodzi mi o pedały m 540

Bloki są w komplecie z nowymi pedałami, nie z butami.

Jeszcze nadmienię, bo to nie jest oczywiste dla początkujących, że buty rowerowe mają całkowicie inna numerację w stosunku do obuwia "cywilnego" używanego na co dzień do chodzenia, więc zdecydowanie polecam najpierw przymierzyć, żeby nie było wielkiego zaskoczenia po zakupach z internetu. Oprócz rozmiaru należy zwrócić uwagę również na to, czy stopa nie ma zbyt dużego luzu na boki.

Tez kiedys mialem te m077 i dla mnie byly ciutke za miekie ale i tak nie ma co narzekac jak za taka cene. Chociaz wczesniej mialem naprawde strasznie sztywne butki za 150zl z decathlonu i byly naprawde zacne. Tak wiec jak masz blisko decathlon to mozesz zobaczyc co oferuja.

Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka

Smiało moge polecić na początek zestaw buty XC30 + pedały M520. Jezdze w tym zestawie od czerwca zeszłego roku i jestem zadowolony. noga sie nie poci, rzepy dosyć dobrze trzymają no i ogólnie są wygodne. mysle że 3 sezony spokojnie w nich pojezdze. Na allegro zestaw dostaniesz za 350 zł (tyle ja dałem)

pozdr

A mnie się marzy zestaw buty Northwave Lizard Pro + pedały Time Atac Alium za około 400 zł. Atutem butów jest przewiewność , pedałów zaś "łagodność" dla kolan. W jednym ze sklepów pedały Atac są w komplecie z blokami z kątem wypięcia do wyboru 13 i 17 stopni ? I tu nie wiem co wybrać , a może ten zestaw jest tylko pozornie lepszy od Shimano ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...