kalisiek Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam. Na wstępie prosze modów zeby nie usuwać tematu. przymierzam kupić pierwsze buty spd. Chciałbm żeby były jak najtańsze. najlepiej do 200 zł ale jak będzie trzeba dołoże. słyszałem o butach z twardą i miękką podeszwą i nie wiem którą wybrać, ale też nie zabardzo się orientuje które buty mają twarda a które miękką i jaka jest miedzy nimi różnica w praktyce. Wybór padł na buty shimano. wytypowałem na razie 2 modele; http://allegro.pl/shimano-buty-sh-xc30-czarne-r-44-mod-2014-xtrabike-i4114831318.html http://allegro.pl/shimano-sh-m077-czarno-biale-buty-mtb-shm077-r-44-i4061820744.html Czy te buty są godne polecenia? jaką mają podeszwe? Może ma ktoś inne propozycje? która podeszwa bedzie lepsza na początek? Chciałbym po zejsciu z roweru np. iść do sklepu itp. proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewnyktos Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Weź jakieś z klamrą. np: http://allegro.pl/buty-spd-shimano-sh-m088-r-44-czarne-i4099003675.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiewioor Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 A może te pierwsze: http://www.mudserwis.com/mtb-4, mam zamiar takie kupić shm087 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Wiesz co.....? Myślę że i te i te są dość dobre na początek, aż za dobre. Jeżdżę 2 lata w butach dużo mniej uznanej marki. Buty widziały i przeżyły nie jedno i jakoś nie narzekam, wręcz odwrotnie jestem bardzo zadowolony. Te buty w porównaniu do moich to wypas wiec myślę że na początek i jedne i drugie będą bardzo ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam. Na wstępie prosze modów zeby nie usuwać tematu. przymierzam kupić pierwsze buty spd. Chciałbm żeby były jak najtańsze. najlepiej do 200 zł ale jak będzie trzeba dołoże. słyszałem o butach z twardą i miękką podeszwą i nie wiem którą wybrać, ale też nie zabardzo się orientuje które buty mają twarda a które miękką i jaka jest miedzy nimi różnica w praktyce. Wybór padł na buty shimano. wytypowałem na razie 2 modele; http://allegro.pl/shimano-buty-sh-xc30-czarne-r-44-mod-2014-xtrabike-i4114831318.html http://allegro.pl/shimano-sh-m077-czarno-biale-buty-mtb-shm077-r-44-i4061820744.html Czy te buty są godne polecenia? jaką mają podeszwe? Może ma ktoś inne propozycje? która podeszwa bedzie lepsza na początek? Chciałbym po zejsciu z roweru np. iść do sklepu itp. proszę o pomoc 077 są testowane w dziale testy tu na forum, poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Weź jakieś z klamrą. np: http://allegro.pl/buty-spd-shimano-sh-m088-r-44-czarne-i4099003675.html Popieram całym serduszkiem, a model M087 (mam takie) są całkiem dobre i nie czuję presji, aby następne buty brać z wyższej półki. Miękkie buty typu Accent Traffic/Tracker są może i tańsze, ale szluruffki są gorszym rozwiązaniem, a same buty dużo dłużej schną niż plastiki (ma to znaczenie na kilkudniowych wycieczkach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Też mam SH-M087 i śmiało polecam. Nabazgrane rysikiem na tablecie Note 10.1 przy pomocy Tapatalk 4 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 po przeczytaniu testu o m 077 chyba się na nie zdecyduje ze względu na cenę i opinie. A może ma ktoś buty godne polecenia w cenie m 077? A jeszcze takie pytanie, czy do butów shimano są w komplecie bloki? Konkretnie chodzi mi o pedały m 540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 tak bloki w komplecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 po przeczytaniu testu o m 077 chyba się na nie zdecyduje ze względu na cenę i opinie. A może ma ktoś buty godne polecenia w cenie m 077? A jeszcze takie pytanie, czy do butów shimano są w komplecie bloki? Konkretnie chodzi mi o pedały m 540 Bloki są w komplecie z nowymi pedałami, nie z butami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 sory. Pomyłka. Chodziło mi czy są bloki z pedałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus025 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Też planuję zakup tych bucików. Jedynym problemem jest to, że nie mogę znaleźć takich w kolorze niebieskim lub podobnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Shimano w przypadku niektórych modeli oferuje dwa kolory, poza tym jeden. 077 są grafitowe. 540tki są w zestawie z blokami sh 51, jednokierunkowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Jeszcze nadmienię, bo to nie jest oczywiste dla początkujących, że buty rowerowe mają całkowicie inna numerację w stosunku do obuwia "cywilnego" używanego na co dzień do chodzenia, więc zdecydowanie polecam najpierw przymierzyć, żeby nie było wielkiego zaskoczenia po zakupach z internetu. Oprócz rozmiaru należy zwrócić uwagę również na to, czy stopa nie ma zbyt dużego luzu na boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 To zależy od firmy. Wczoraj mierzyłem Northwave (44, tak jak moje cywilne), Diadora (też 44), Sidi (45) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 wie ktoś może gdzie mogę kupić m077 rozmiar 45? Szukałem i nigdzie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Tez kiedys mialem te m077 i dla mnie byly ciutke za miekie ale i tak nie ma co narzekac jak za taka cene. Chociaz wczesniej mialem naprawde strasznie sztywne butki za 150zl z decathlonu i byly naprawde zacne. Tak wiec jak masz blisko decathlon to mozesz zobaczyc co oferuja. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 A co z butami shimano xc30? są może podobne do m077? bo m077 nie ma nigdzie rozmiaru 45. i jeszcze pytanie odnośnie pedałów, czy na początek pedały m520 będą dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 na początek 520tki będą idealne, ustaw je tak żeby łatwo sie wypiąć i z czasem dokręcaj. xc30 też będą spoko rzepy są mocne wydaje mi się że spokojnie kilka sezonów objedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 zobaczyć jeszcze można do Decathlonu. Sam kupiłem btwiny na pierwsze buty i mimo, że już wiele przeżyły to dwa paski na rzepy trzymają dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker91 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Smiało moge polecić na początek zestaw buty XC30 + pedały M520. Jezdze w tym zestawie od czerwca zeszłego roku i jestem zadowolony. noga sie nie poci, rzepy dosyć dobrze trzymają no i ogólnie są wygodne. mysle że 3 sezony spokojnie w nich pojezdze. Na allegro zestaw dostaniesz za 350 zł (tyle ja dałem) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 taki zestaw kosztuje równo 300 zł. no to już wszystko wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 A mnie się marzy zestaw buty Northwave Lizard Pro + pedały Time Atac Alium za około 400 zł. Atutem butów jest przewiewność , pedałów zaś "łagodność" dla kolan. W jednym ze sklepów pedały Atac są w komplecie z blokami z kątem wypięcia do wyboru 13 i 17 stopni ? I tu nie wiem co wybrać , a może ten zestaw jest tylko pozornie lepszy od Shimano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jest rzeczywiście lepszy od Shimano , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto71 Napisano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 W Time kąt możesz wybrać mocując odwrotnie bloki tzn. lewy na prawym bucie i prawy blok na lewym bucie. Co do butów to polecam Shimano ale model M088 posiadają już klamrę i jest to bardzo praktyczne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.