Skocz do zawartości

[Remont]Koszty związane z remontem roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak wiemy jest już całkiem ładna pogoda do jazdy rowerem i pora wyjąć już swoje rowery z garażu. Już od 2 sezonów mój rower mnie dosłownie wkurza pod różnymi względami np. gdy jade pod górke albo mocniej nacisne na pedały to mi tj. biegi przeskakiwały ale zostaje na tej samej zębatce albo też nawet nie da się obrócić manetki. Rower jest nie wiem dokładnie czy to MTB czy połączenie górla+turystyki, model roweru to: Kross SFH050 d7cb6529a339.jpgtakie jak na zdjęciu (to nie mój wziąłem z neta). Mam zamiar wymienić:przerzutke,manetki,pancerze,linki,klocki zwykłe i klocki tarczowe, łańcuch kasete(nie koniecznie), korbe(nie konieczie), chwyty(ale to już byle jakie za dyche kupie bo za metal trzymam) dokupuje również dętke i opone tylko nie wiem jaką oponę wybrać do takiego typu roweru. Planuje też kupić licznik i światła(światła to już opcjonalnie) tylko nie wiem jakiej marki licznik jeśli mam też o tym dyskutować. I takie drobnostki to już sam zrobie jak wymiana stopki(całą zerdzewiała aż sprężyna pękła i odpadła) czy nasmarowanie piast etc. Jakie rzędu mogą to być koszty i na jakie najlepiej firmy patrzyć przy wybieraniu poszczególnych części.

PS. Wiem, że to nawet sporo i wchodzi w gre kupno nowego roweru ale ten rower dostałem na komunie i mam do niego przywiązanie :D

Pozdrawiam :)

Napisano

Kolego do tego roweru najtańsze.

Nie bardzo wiadomo co wymieniac bo z twojego postu nie wiadomo co tak naprawdę nawala.

Mam wrażenie że ci linki w pancerzach stoją.

Zacznij od rozebrania, wyczyszczenia i nasmarowania wszystkiego (linki, przerzutka,łańcuch). Dopiero wtedy będzie wiadomo co nawala i co wymieniać,

Tak czy inaczej to przepraszam ale rower nie jest wart wielkich inwestycji i kupuj wszystko najtańsze, popatrz na allegro co ci potrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...