Gość krzysiekx84 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam serdecznie, jeśli niewłasciwy dział to z góry przepraszam, Chciałbym się dowiedzieć jakie macie wpisane wartości w licznik jeśli chodzi o rozmiar 27,5. Czytałem wiele wątków i nawet spisywałem z tabel ale mojego rozmiaru opony nie ma: 52-584 27,5x2,10. Jakaś nie typowa?? czy może w tabelach są inne oznaczenia, pytam bo wydaje mi się że licznik troche źle odmierza, a licznik to GIANT AXACK9 i producent podaje 2193 a po zmierzeniu obwodu kola bez cieżaru wychodzi 2173, skąd tak wielka rozbierzność?? Zaczołem szukać w necie ale w tabelach nie widzę tego rozmiaru koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Liczni powinien mieć możliwość wpisania obwodu koła, więc zmierz obwód i wpisz. Jeśli licznik nie ma możliwości wpisania obwodu, to go wyrzuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 przepraszam za zasmiecanie wle mozna wyrzucic do kosza znalazlem temat tu ne forum, dziekuje i przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 skąd tak wielka rozbierzność 1% to rzeczywiście przepaść. Licznik po przejechaniu 100 km pomyli się o 1 km, a przy 60 km/h będzie pokazywał 60,5 km /h. Przy niższych prędkościach nawet nie będzie w stanie pokazać różnicy. Jeśli chcesz mieć spokojne sumienie to wpisz zmierzony obwód i już. Możesz też zmierzyć odległość jaką pokonuje koło po jednokrotnym przetoczeniu pod obciążeniem, żeby mieć obwód uwzględniający ugięcie opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 najlepiej mierzyć właśnie pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Po 2 pełnych obrotach na oponach (650x52B) 27,5x2,10 wyszło 2132 niby ok ale z opikacją Endomondo wychodzi troche inaczaj srednia predkosc i oraz dokladnie patrząc na google map na odległość, chyba nie da się tak naprawde dokładnie ustalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Licznik z pewnością jest dokładniejszy od Endomondo. Nie raz się z potkałem z przypadkami że w tej aplikacji maksymalna prędkość wynosiła 120 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.