Skocz do zawartości

[Chiny] Rowery z Chin

Rekomendowane odpowiedzi

Rower za 40-50$? To jakaś zabawka albo uciąłeś jedno zero :)

Jednak co do zakupów w Chinach to jestem jak najbardziej na tak. Trzeba uważać, ale można kupić sporo fajnych i tanich części. Sam mam stamtąd ramę do MTB i kupiłem także sporo mniejszych elementów jak zacisk sztycy czy kółeczka do przerzutki :)

Nie musiał ucinać jednego zera.

Wystarczy policzyć narzuty: producenta dystrybutora sprzedawcy. 

Prosta kalkulacja:

- cena sprzedaży 2000 zł, cena zakupu 1200;

- dystrybutor: cena sprzedaży 1200, cena zakupu 600-700 zł

- producent: cena sprzedaży 600-700 zł, koszt produkcji rzędu 300 zł. 

Tak więc wychodzi około 100 dolarów. 

Przykładowy rower na komponentach Shimano, dwie tarczówki, widelec Sr. 

Ps. Jaką dokładnie elektronikę ściagasz do Polski?

Telefony, tablety, używane laptopy itp.

Co do darmowej przesyłki często jest ona dostępna, gdyż Rząd Chin dopłaca przedsiębiorcom do przesyłek. Jeżeli nie chce się zostać oszukanym warto kupować od sprawdzonych sprzedawców z mnóstwem pozytywnych komentarzy lub po prostu porozmawiać ze sprzedawcą przed dokonaniem transakcji.

Co do samych rowerów to wiadomo, że większość będzie niestety tandetna ale na pewno znajdą się porównywalne do tych co w Polsce za cenę ok 3 krotnie niższą. Wiadomo trzeba się liczyć z Cłem oraz Vatem. Aktualnie zamówiłem sprzęt do siłowni także temat roweru nadal otwarty. Jak znajdę coś godnego uwagi to na pewno wkleję link.

Tego badziewia którym jesteś zainteresowany nie chcą serwisować żadne normalne serwisy rowerowe - powodem jest niewykonalność usług na częściach zamontowanych w tych "rowerach" i trudność wytłumaczenia właścicielowi że nawet usługa serwisowa może nie dać sensownego rezultatu. 

Kupuj i sprzedawaj w Polsce - jeśli będziesz miał uczciwe podejście do roszczeń reklamacyjnych to czemu nie. Tylko przy uczciwym podejściu zarobek przynajmniej wątpliwy.

Rowery na komponentach innych firm niż Shimano, Sram, z napędu ewentualnie Suntour/Sunrace nie działają. Tanie rowery markowych producentów (które są produkowane także przecież w Chinach) to spory problem serwisowy, bo gniją w oczach. Kiepska stal i badziewny plastik. 

Tamten pierwszy rower, który pokazałeś to faktycznie lekkie nieporozumienie, troszkę strach na nim jeździć :)

Ale ta zabawka wydaje się ciekawa:

http://www.aliexpress.com/item/Sinbao-carbon-fiber-mountain-bike-mtb-30-dish-double-disc-automobile-race-bicycle-carbon-fiber/1771524260.html

przecież jakby rozebrać go na części, w Polsce posprzedawać sam osprzęt to jeszcze byśmy zarobili :D (tak mi się przynajmniej na oko wydaję, bo tych znaczków jakoś nie rozumiem :D )

Kupowanie przez Ali jest pewne nie ma co próbować. Jedyna niepewność to taka, że nie przyślą Ci towaru ale wtedy otrzymasz zwrot gotówki. Masz okres ochronny, pieniądze które płacisz trafiają do Ali, a dopiero po tym jak pozytywnie ocenisz transakcję trafiają na konto sprzedawcy. Dosyć często zdarza się, że transakcja jest zamrażana.

Tamten pierwszy rower, który pokazałeś to faktycznie lekkie nieporozumienie, troszkę strach na nim jeździć :)

http://www.aliexpress.com/item/Sinbao-carbon-fiber-mountain-bike-mtb-30-dish-double-disc-automobile-race-bicycle-carbon-fiber/1771524260.html

przecież jakby rozebrać go na części, w Polsce posprzedawać sam osprzęt to jeszcze byśmy zarobili :D (tak mi się przynajmniej na oko wydaję, bo tych znaczków jakoś nie rozumiem :D )

Sold By
China (Mainland)

No feedback score        <-- to wiele wyjaśnia

Tego typu aukcje znajdziesz i na tablicy i na allegro. Pełna grupa X9 i cena 1300zł a sprzedający ma 1-2 pkt. allegro i lokalizacja "Cała Polska".

Sprzedawca niepewny poczekaj ze 3 tyg od momentu aż ktoś coś od niego kupi i zobacz czy go nie zamrożą. Oczywiście możesz też do niego napisać jak nie odpisze a to się często zdarza nie warto tracić czasu na takiego sprzedawcę.

Packaging Details

Unit Type: piece Package Weight: 10.000kg (22.05lb.) Package Size: 30cm x 20cm x 10cm (11.81in x 7.87in x 3.94in)    

Ciekawie musi być zapakowany :)

Gość PiotrowskiGD

Ciekawe zatem ile wart jest ten rower w przypadku darmowej jego wysyłki z Chin do Polski. Ja obstawiam...jakieś 52zł 75gr :D

Ale brutto czy netto..??

Nie no...przecież to jasne, że dzisiaj niemal wszystko jest robione przez małe chińskie rączki...

Potem jeden pośrednik, drugi posrednik, transport, oczywiście cło....i z ceny początkowej 100 $ ( 301 pln) wychodzi cena 2099 pln i są chętni, płaca jeszcze w ratach...

Każdy z nas widzi w tym oszustwo. Ale mimo wszystko lubimy złudzenia. Strać można najwyżej ok. 50 $

Zainteresowałem się rowerami ponieważ sprowadzam z Chin odzież oraz elektronikę. Produkty wyłącznie oryginalne tamtejszych producentów, niczym nie ustępują ich odpowiednikom z Europy. Rowery też szukałem żeby były produkcji Chińskiej a nie jakieś podróbki Gianta itp. Znalazłem np coś takiego: http://www.aliexpress.com/item/Mountain-bike-mtb-26-double-disc-brakes-bicycle/1770785017.html

Rozumiem, że sprowadzasz elektronikę i odzież zarobkowo. czyli dochodzi do tego cło.

Jak wygląda sprawa indywidualnie sprowadzonej jednej sztuki roweru? Praktykowałes to?

Też się tym zainteresowałem kilka dni temu, a tutaj troszkę fajnych produktów które znalazłem:

Reba za 90zł:

http://www.aliexpress.com/item/14-rock-shox-reba-rl-27-5-650b-26-taper-mountain-bike-fork/1789079379.html

Sid za 90zł:

http://www.aliexpress.com/item/Rockshox-sid-2013-rl-wire-fork-disc-suspension-mountain-bike-fork/1789020202.html

Fox za 300zł (wow pocisnęli ceną):

http://www.aliexpress.com/item/2014-fox32-float27-5-140ctd-gold-650b-bicycle-suspension-fork/1789068621.html

Ktoś chyba próbuje zrobić jakiś sabotaż na aliexpress bo wysypało się tego dosyć dużo, rowery na pełnym sramie i Epiconie za 600zł? Niby jest ta ochrona konsumenta, zwrot pieniędzy, napisałem do jednego z takich "sprzedawców" o potwierdzenie specyfikacji roweru, ale nie odpisał, najprawdopodobniej jakieś boty tworzące konta oraz wystawiające losowe produkty...

Czym wy się ekscytujecie?

Nigdy nie widzieliście oszustów na allegro, ebay czy alibabie?

Widzicie "No feedback score" nie kupujecie ... proste.

Oczywiście zawsze znajdą się tacy, co będą się do końca łudzić, że idzie kupić to czy owo za 30% ceny i tylko przesyłka coś długo idzie.

Też się tym zainteresowałem kilka dni temu, a tutaj troszkę fajnych produktów które znalazłem:

Reba za 90zł:

http://www.aliexpress.com/item/14-rock-shox-reba-rl-27-5-650b-26-taper-mountain-bike-fork/1789079379.html

Sid za 90zł:

http://www.aliexpress.com/item/Rockshox-sid-2013-rl-wire-fork-disc-suspension-mountain-bike-fork/1789020202.html

Fox za 300zł (wow pocisnęli ceną):

http://www.aliexpress.com/item/2014-fox32-float27-5-140ctd-gold-650b-bicycle-suspension-fork/1789068621.html

Ktoś chyba próbuje zrobić jakiś sabotaż na aliexpress bo wysypało się tego dosyć dużo, rowery na pełnym sramie i Epiconie za 600zł? Niby jest ta ochrona konsumenta, zwrot pieniędzy, napisałem do jednego z takich "sprzedawców" o potwierdzenie specyfikacji roweru, ale nie odpisał, najprawdopodobniej jakieś boty tworzące konta oraz wystawiające losowe produkty...

To nęcące oferty jedynie dla osób kompletnie niezorientowanych, każdy inny raczej będzie omijał szerokim elektrnonicznym łukiem. 

Najbezpieczniej jest kupować przez ebay.com - wielu chińskich producentów wystawia tam swój towar.

To wcale nie musi być tak, że zapłacisz i nic nie dostaniesz. Często bywa, że dostaniesz to, za co zapłaciłeś. Zapłaciłeś za chiński amartyzator, i taki dostaniesz. Napisy będą na nim takie jak na obrazku :-)

Sam kupiłem "szwajcarski zegarek" za 15 USD. Jaki kupiłem, taki dostałem. Nawet jest na nim napisane "SWISS MADE". Więcej, do dzisiaj chodzi (a to już 4 lata), tylko obudowa na ręce w oczach rdzewieje, śrubki trzeba opuszkami palców dokręcać bo inaczej się urywają, a "skórzany pasek" był zrobiony z impregnowanego papieru. Nie byłem zawiedziony, bo spodziewałem się, że Szwajcarzy nie latają do Chin by produkować tam tanie zegarki. Po prostu polecam zimną krew i rozsądek.

Cudów nie ma. Za co zapłacę, to dostanę.

Rozumiem, że sprowadzasz elektronikę i odzież zarobkowo. czyli dochodzi do tego cło. Jak wygląda sprawa indywidualnie sprowadzonej jednej sztuki roweru? Praktykowałes to?

Tak ja opłacam CŁO i VAT. Pojedynczych rzeczy zamówiłem ok 15 i nigdy nie zostały oclone.

Każdy z nas widzi w tym oszustwo. Ale mimo wszystko lubimy złudzenia. Strać można najwyżej ok. 50 $

Pewnie nie dojdzie tak jak mówię pośledź aukcję dopóki nie będzie pozytywnych komentarzy albo jej nie zamrożą. Ja dzisiaj właśnie mam jedną zamrożoną sprzedaż. Pieniądze są zwracane w ciągu 10-15 dni.

Hah z tymi amorami za kilkadziesiąt dolców to dajcie spokój, bo to oszustwa/podróbki które nie będą działać tak jak chcemy :) Co innego kupić u jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, a co innego u oszusta... Chiny to przeogromny rynek i tak samo są tam dobre i warte uwagi towary, jak i badziewia. 

Ja natomiast wkrotce bede zamawial kola karbonowe przez Aliexpress. Bedzie to moja pierwsza transakcja przez owa stronke, wiec zobaczymy... Zawsze musi byc ten pierwszy raz ;-) Mam kumpla, ktory juz wczesniej robil kilka zakupow i poki co jest zadowolony. Wazna sprawa jest takze transport, bo np karbonowe czesci czesto przychodza uszkodzone (wiadomo jak traktuja przesylki kurierzy).

Wazna sprawa jest takze transport, bo np karbonowe czesci czesto przychodza uszkodzone (wiadomo jak traktuja przesylki kurierzy).

Warto poprosić sprzedawcę żeby porządnie zapakował, jak jakaś rzecz co może się uszkodzić. Ja też dopłacam zazwyczaj do przesyłki żebym mógł ją monitorować i otrzymać za ok 10 dni.

Zamawiałem trochę z Aliexpress i za każdym razem byłem zadowolony, wydaje mi się raczej, że nie jest to oszustwo, bo Aliexpress przekazuje kase chińczykom dopiero gdy jesteś w 100% zadowolony z produktu, ale sabotaż, gdy każdy sprzedany przedmiot zostanie zareklamowany, jako że nie dotarł ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...