Mod Team adamos Napisano 14 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Bzdury to niestety Ty piszesz, i albo nadal czytasz moje posty wybiórczo lub z dużym niezrozumieniem, albo po prostu szukasz powodu do kłótni na forum.Tak więc, żeby była jasność:Po pierwsze: nigdzie na Janowicza nie "nadaję". Powtórzę jeszcze raz: dał się sprowokować jakiemuś pismakowi i w zły sposób odreagował swoją porażkę. Oznaka słabości i frustracji. Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo.Po drugie: tak się składa, że pracowałem kilka dobrych lat na Wielkim Pięknym Zachodzie w klubie sportowym, z kilkoma różnymi też współpracowałem i kilka odwiedziłem. Tak pięknie i kolorowo, jakby się mogło komuś wydawać wcale nie ma. Oczywiście nie można porównywać stypendiów sportowych oraz ilości środków dofinansowania pompowanych przez Państwo w danym kraju w kariery sportowców, bo to w ogromnej mierze zależy od właśnie popularności dyscypliny i osiąganych wyników. Więc o czym ta dyskusja?Dla przykładu tylko, skoro zachaczyliśmy o sporty motorowe. Poczytaj proszę sobie, czy z młody żużlowiec z Australii z sukcesami na koncie (australijczycy regularnie "produkują" mistrzów świata) ma łatwo, pięknie i "z górki": http://www.sportowefakty.pl/zuzel/420231/unibax-interesowal-sie-mna-od-dawna-rozmowa-z-maxem-fricke-zawodnikiem-unibaxu-tPo trzecie: tenis jest tak elitarną dyscypliną, że tam praktycznie każdy na własną rękę finansuje swój rozwój sportowy, szukając najlepszych trenerów, lekarzy i ośrodków szkoleniowych, więc wypowiedz Janowicza uważam za "lekko" mijająca się z celem. Rozmaiamy tu o przyczynie jego porażki i oczekiwaniami wobec kadry tenisistów w rozgrywkach Pucharu Davisa, a nie o innych dyscyplinach! Po czwarte: na tym kończę swoją dyskusję z Tobą na forum, bo widzę że nie ma to większego sensu. Wypowiedziałem się na temat zachowania Janowicza, a kwestie dofinansowania, rozwoju, zaplecza, zarobków w różnych dyscyplinachw Polsce i na świecie, to temat na inny wątek, bo to "temat rzeka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Po pierwsze: nigdzie na Janowicza nie "nadaję". A ja i owszem bo zachował się jak rozkapryszona gwiazda. "Forma" chyba po tym incydencie się załamała: http://eurosport.onet.pl/tenis/atp/atp-w-monte-carlo-porazka-i-fatalna-seria-jerzego-janowicza/w2sr8 Kiepsko jak na grę na światowym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 15 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Kiepsko jak na grę na światowym poziomie. Najwyższy czas popracować z dobrym psychologiem sportowym i zamienić agresję i frustrację w pozytywną energię i spokój na korcie. Talentu chłopakowi na pewno nie brakuje, ale trzeba nad tym mankamentem solidnie popracować. Wtedy przyjdą lepsze wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 No i proszę ,jak z niefortunnej sytuacji można wybrnąć i zarobić na tym trochę nominałów http://www.tvn24.pl/janowicz-zarobi-na-swojej-furii-sponsor-kreci-reklame-w-szopie,418815,s.html Polak potrafi, brawa dla sponsora. : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 niefortunnej sytuacji można wybrnąć Jest już pierwsza zajaffka, ale nie jestem pewien, czy to powinno odbywać się właśnie w taki sposób. https://www.youtube.com/watch?v=WhOCd5DSzts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tutaj widać moralność człowieka. Zamiast normalnie przeprosić - "poniosło mnie" chce na tym zarobić on i inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Sądzę że to sponsor próbuje ratować sytuacje. A naszemu "mistrzowi" też się coś skapnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matief Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Najwyższy czas popracować z dobrym psychologiem sportowym i zamienić agresję i frustrację w pozytywną energię i spokój na korcie. Talentu chłopakowi na pewno nie brakuje, ale trzeba nad tym mankamentem solidnie popracować. Wtedy przyjdą lepsze wyniki. Dokładnie,troche jeszcze musi popracować mentalnie. Bo trzeba przyznać umiejetności i to nie małe posiada.Jeśli jednak dalej sie nie zmieni to mimo talentu nie wróże mu by się dostał do top10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Tutaj widać moralność człowieka. Zamiast normalnie przeprosić - "poniosło mnie" chce na tym zarobić on i inni. Wątpię aby on miał coś tu do gadania miał kontrakt z Atlasem od dłuższego czasu a pewnie marketingowcy atlasu wyczuli dobra okazje i o to jest ten klip. Atlas wczuł się idealnie do dane j sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryki Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Błędy młodości, chłopak sie odblokował 2 zwycięstwa po serii porazek, bedzie dobrze. Kubot to juz emerytura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Maja 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Kubot to juz emerytura A szkoda bo niewielu gra tak jak on. Jak mawia Tomaszewski senior - stary dobry tenis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryki Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Masz rację, ale Janowicza stać na lepszą karierę, z czałym szacunkiem dla Kubota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Byle Janowicz potrafił ogarnąć emocje i nie szukał głupich wymówek dla swoich niepowodzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilonamalvo Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Jurek jedyną nadzieją Polaków na dzisiaj. Radwańska w łeb, Majak w GdI w łeb. ehh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Jureczek też kicha ale bez fochów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 "Co zdecydowało o porażce, raczej dobra gra Robredo, czy twoje słabości? - zapytaliśmy na konferencji prasowej.- Jeśli mam być szczery panowie, to nie mam ochoty rozmawiać - odparł Janowicz.- To może choć powiedz, dlaczego nie masz?- Zwyczajnie nie mam ochoty.- Może ludzie w Polsce, którzy są twoimi kibicami, chcieliby się dowiedzieć, co masz do powiedzenia po takim meczu?- Ludzie, którzy są moimi kibicami, dobrze wiedzą.- Skąd mają wiedzieć, jak nic nie powiesz?- Bo napiszecie mądry artykuł na pewno."http://www.sport.pl/tenis/1,107387,16237664,Wy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Nie ma to jak trzymać wizerunek na stałym poziomie. Jak jest dobrze to nadstawiać futerko do czochrania a jak źle to pazurki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benny Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 To znowu takie jaja robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Lipca 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 No to wygląda że pierwsza rakieta RP się kończy: http://eurosport.onet.pl/tenis/jerzy-janowicz-poddal-mecz-w-bastad/7fbk5 Wyleciał z pierwszej 50-ki rankingu i jak tak dalej będzie to w 100-ce nie będzie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.