merlin85 Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam,Wymyśliłem sobie że chciałbym zacząć jeździć na szosie. Dla treningu, dla kondycji, dla zabawy Jako uzupełnienie MTB, którego na nizinnych terenach Dolnego Śląska i tak wykorzystuje na... polach. Budżet jest... nie do końca określony.Dlaczego?2000 zł traktuje jako minimum, które muszę zapłacić w przypadku chwalonego, decathlonowskiego Tribana 500, któremu się przyglądam.4000 zł traktuje jako MAKSIMUM, które mogę przeznaczyć na rower. I tak moja małżonka, gdyby się dowiedziała, popukałaby się w głowę Pewnie będzie raban... delikatnie pisząc.. 4000 zł też nie wzięło się znikąd. W tym roku wchodzi do Decathlonu model Alur 700, który, moim zdaniem, też będzie hitem. Rower jest fajnie wyposażony. Póki co, jest znana cena w UK, tj. 750£. Triban jest na Sorze, Alur - na 105. Wiem na pewno, że pierwszą rzucającą się różnicą jest ilość przełożeń (choć też mi różnica - całe 1 przełożenie..) Bo obsługa/komfort - nie wiem, nie jeździłem, to nie wiem I teraz pytanie: czy jako totalny amator, zaczynający przygodę z szosą, odczuje sprzętowa różnicę w tych dwóch rowerach? Czy warto? Nie powiem, Alur prezentuje się zacnie! Dużo fajniejszy "look" niż Triban. Wiadomo, rower musi się TEŻ podobać, ale jeśli mam jednak zaoszczędzić te 1500 zł i przeznaczyć je na buty/kask/ubiór/itd. to... może nie warto?A może jakaś używka w fajnym stanie?Mam 188 cm wzrostu. Doradźcie coś Myślałem też o zakupach przez np Wiggle czy innych portal anglojęzycznych, tylko nie wiem czy chcę kupować rower bez przymiarki...?...
barbapapa11 Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Ja kupilem najtanszego giant defy. Sprzedalem caly osprzet i kupilem na ebayu czesc po czesci pelna 105. Kola mavica i widelec carbonowy. Wszystko wyszlo kolo 4k. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.